Skip Navigation Links

Başkan Toksoy'dan Hassas Karar

Dörtyol Belediyesi bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan 'İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali' terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe alınma

Başkan Toksoy'dan Hassas Karar

Gündem   A+a-

Dörtyol Belediyesi bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan 'İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali' Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik saldıralar ve ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe alınması kararlaştırıldı.

Dörtyol Belediye Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel hale getirilen İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali 2015 yılında artan terör olayları, yaşanan huzur ve güvenlik sorunları, Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik uygulanan katliamlar nedeniyle ve Narenciye'nin Dış Piyasa'da yaşanan sorunlarından dolayı Dörtyol Belediye Başkanlığı, İlk Kurşun Festival tertip komitesi ile ortaklaşa alınan karar doğrultusunda İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali vatandaşlardan gelen talep üzerine ileri bir tarihe alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, “İlçemiz Türkmen Şehri Dörtyol'da her sene düzenlenen ve bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan 'İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali' ülkemizde yaşanan terör olayları ve hemen yanı başımızda bulunan Türkmen Dağı'nda bulunan Bayır Bucak Türkmenlerimizin Rus Bombardımanına tutulması ve katledilmesi sebebiyle ileri bir tarihte yapılmasına karar verdik. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması, bize sosyal medyadan ve çağrı merkezi yoluyla arayarak destek olması ve hassasiyet göstermesi doğru karar verdiğimizi ortaya koymuştur. Ülkemizde her gün Polislerimiz ve Askerlerimiz kahpece şehit ediliyor. Her gün Analarımız oğullarını kara toprağın bağrına gömüyor. Diğer tarafta 1000 yıldır Türk yurdu olan fakat 1939'da Suriye sınırları içerisinde kalan Suriye Bayır Bucak Türkmenleri bugün maalesef kan ağlıyor. Soydaşlarımız havadan Rus Uçakları ile karadan Lübnan Askerleri Hizbullah, İran Şii Milisleri ve Esed Güçleri tarafından kuşatılmış durumda. Bu durumda kardeşlerimiz ağlarken ve güvenlik güçlerimiz şehit olurken bizim burada festival yapmamız doğru değildir." dedi.e ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe alınması kararlaştırıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet