Skip Navigation Links

Hedefimiz Türkiye'de turizmde ilk 5 il arasına girebilmektir

Doğu Akdeniz kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'nın desteğiyle hazırlanan Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odas

Gündem   A+a-

Hedefimiz Türkiye’de turizmde ilk/" target="_blank">ilk 5 il arasına girebilmektir
 
Doğu Akdeniz kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın desteğiyle hazırlanan Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Hatay turizminin ele alındığı toplantıya Vali yardımcısı Şahin Baykan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, çevre belde belediye başkanları turizmciler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
 
Toplantıda konuşan Hatay Vali Yardımcısı Şahin Baykan, Hatay turizminin kalkınması ve önümüzdeki yıllarda turizmin canlanması için çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalar sonucunda ise Hatay’ın turizm yönünden oluşturulacak alt yapı ve yatırımlar ile hak ettiği yere geleceğini vurguladı.
 
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise, sine vizyon destekli olarak, Hatay İli Turizm Stratejisi ve eylem Planı hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
 
Hatay’ın turizmde hak ettiği yere gelmesi için bölgede en çok projeyi ürettiklerini belirten Serdengeçti, “Hatay’ın önemli ölçüde turizm potansiyeli mevcut. Hedefimiz Türkiye’de turizmde ilk 5 il arasına girebilmektir. Geçen yıl Hatay’ın 38 bin kişi ziyaret etti, bu sayının 1 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Havaalanı yapılması, Hatay turizmi için çok önemli. Atık ulaşım sorunu olmuyor. Turizm potansiyelinin arttırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Osmaniye, Kahramanmaraş gibi illere oranla Hatay’ın daha çok proje ürettiğini ve bu projelerin büyük bir bölümünün kabul gördüğünü belirtmek isterim. Bu da Hatay’ın Turizm de nereden nereye geldiğinin göstergesidir. Hoşgörü kenti, medeniyetler şehri ahilik geleneği ile bölgemizde turizmin canlanacak” dedi. İskenderun Turizm derneği Başkanı Sabahattin Uygun ise, İskenderun turizminin canlanması için hazırladıkları acil ihtiyaçları toplantıda sıraladı.
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet