Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Antakya'nın girişi güzelleşiyor

Hatay Valiliği tarafından başlatılan, Hatay'ın tarihi dokusuna, yüksek kültür yapısına ve bilgi birikimine paralel olarak, görselliğin modern şehircil

Gündem   A+a-

Hatay Valiliği tarafından başlatılan, Hatay’ın tarihi dokusuna, yüksek kültür yapısına ve bilgi birikimine paralel olarak, görselliğin modern şehircilik anlayışındaki önemi de dikkate alınarak, Antakya’nın girişinden itibaren Hatay Havaalanı ve Topboğazı’na kadar olan karayolu orta refüjü ve çevresinin yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.
Güzergâh boyunca sulama sistemlerinin de tesis edilmesine yönelik süren çalışmalarda, Kavaslı Köprüsü’nden Sabancı Kız Yurdu’na kadar olan bölümde kaldırım düzenleme faaliyetleri de yapıldı. Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Kavaslı köprüsünden Hatay Havaalanına kadar olan kısmın çimlendirme çalışmaları da aralıksız bir şekilde sürüyor.


Yapılan çalışmalarda, prestij yolundaki orta refüje, 3bin500 adedi ortalama 2 metre boyundaki top akasya fidanları, pittosporum, ateş dikeni ve zakkum fidanları dikiliyor. Işıklandırma sistemlerinin de yapıldığı çalışmalardan halk memnun.
Çevre esnafı ve vatandaşlar, bu yol güzergâhının Antakya’nın prestiji olduğunu savunarak, yapılan çalışmaların doğru ve yerinde çalışmalar olduğunu söylediler. Bu çalışmaları geç kalınmış çalışmalar olarak değerlendiren vatandaşlar, bu kadar güzel çalışmaların arasındaki reklâm panolarının görüntü kirliliği arz ettiğini ve trafik açısından ciddi tehlike unsuru olduğunu öne sürdüler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar