Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Külliye 49 yıllığına kiralandı

. Vali Lekesiz ' Külliye restorasyonu için belediyeye 49 yıllığına kiralanmıştır. Aslına uygun bir şekilde kale restore edilecek, bu konuda Beledi

Gündem   A+a-

Payas Belediyesi tarafından mimarlar haftası nedeniyle tarihi Sokullu Mehmet Paşa külliyesinde konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Prof.Ataman Demir katıldı. Geniş katılımla gerçekleştirilen konferansta konuşan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz tarihi külliyenin Payas Belediyesine verildiğinin müjdeli haberini verdi. Vali Lekesiz “ Külliye restorasyonu için belediyeye 49 yıllığına kiralanmıştır. Aslına uygun bir şekilde kale restore edilecek, bu konuda Belediye Başkanımız Bekir Altan’a güveniyorum. Bizlerde valilik olarak gereken desteği vereceğiz” dedi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Payas’ın tarihi ve konumu itibari ile önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Ecdat yadigarı bu eseri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi. Son olarak söz alan ve konferansa konuşmacı olarak katılan olarak Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Prof.Ataman Demir, Payas külliyesin, tarihi, konumu hakkında sine vizyon destekli bilgiler verdi. Konferans sonrası Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, İskenderun 39.ncu Menakanize Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, Mimarlar Odası Hatay Şub.Başkanı Mehmet Yaşar Coşkun, Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, protokol üyeleri ve halk topluluğu Payas kalesini gezerek incelemelerde bulundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar