Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Öz Sağlık-İş Sendikası İskenderun'da Hızla Büyüyor

2014 yılında kurulan Öz Sağlık-İş Sendikası yaptığı yoğun çalışmalar sonucu önemli İskenderun'da sayıda üyeye ulaştı.

Öz Sağlık-İş Sendikası İskenderun'da Hızla Büyüyor

Gündem   A+a-

2014 yılında kurulan Öz Sağlık-İş Sendikası yaptığı yoğun çalışmalar sonucu İskenderun'da önemli sayıda üyeye ulaştı.

Sendikanın İskenderun'daki faaliyetlerini İskenderun Devlet Hastanesi ve Özel Gelişim Hastanesi'nde görev yapan, Sendika Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Dr. Ömer Volkan Gök yürütüyor.

İskenderun'daki faaliyetlerini yoğunlaştıran sendika Kamu Hastaneler Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastane ve sağlık işletmelerinde örgütlülüğünü hızlandırıyor.

Sendikanın İskenderun'daki çalışmaları ve üye sağlık işçileri sorunlarıyla ilgili açıklama  yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun'da da sağlık çalışanlarının tercihinin Öz Sağlık-İş Sendikası olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının en temel probleminin taşeronluk sistemi olduğunu ve  Türkiye'de taşeron işçilerin %29,4'ünün sağlık sektöründe çalıştığını kaydeden Sert, "Hastaneler başta olmak üzere Türkiye'de kamu ve özel sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması çalışma hayatının en temel sorunudur. Taşeronluk dengeleri çalışan aleyhine bozmaktadır. Taşeron olarak çalışanlar ücret, örgütlenme ve sendikal haklar, iş güvencesi, sosyal haklar, sosyal güvenlik hakları ve iş sağlığı ve güvenliği açısından mağdur hale gelmektedirler" dedi.

Bu durumun insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını da yok saydığını ifade eden Sert, sorunun çözümünün sendikal örgütlülük ve kadro verilmesinden geçtiğini, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Öz Sağlık-İş Sendikası olarak bu konuda yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İş kazaları ve meslek hastalıklarının da önemsenmesi gereken bir sorun olduğunu vurgulayan Sert, sağlık hizmetlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği’ne İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’ne göre “Çok tehlikeli işler” sınıfında değerlendirildiğini belirterek, "Hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları çok yönlü olarak ele alınmalı. İşyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli koordineli şekilde çalışmalı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturulmalı ve yasalarla kendilerine verilen görevleri mesleğin gerektirdiği etik ilkeler çerçevesinde yerine getirmelidirler" diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar