Skip Navigation Links

Sağlık Ağızda Başlar

İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi,22–27 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Diş Hekimleri Günü’ ve ‘Ağız ve Diş Sağlığı’Haftası dolayısı ile

Sağlık Ağızda Başlar

Sağlık   A+a-

‘Ağız ve Diş Sağlığı’ bilincini çocuklarda ve erişkinlerde geliştirmek amacıyla, İskenderun Primemall Alışveriş Merkezi’nde stant açtılar.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Diş Hekimi Doktor Fadıl Zirek, öncülüğünde Alışveriş Merkezine gelen çocuk ve erişkinlere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

“Ağız ve diş sağlığı vücut sağlığının ayrılmaz bir parçasıdır”
Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Diş Hekimi Doktor Fadıl Zirek, “Bilimsel anlamda diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908’de başlaması nedeniyle, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve takip eden haftada ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ haftası olarak kabul edilmiştir. Ağız ve diş sağlığı genel anlamda vücut sağlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Hatta ‘Sağlık ağızda başlar’ dersek abartmış olmayız. Çünkü ağız ve diş sağlığı bozulduğunda sadece ağız ve diş hastalıkları oluşmaz. Bunların yanında diğer bütün sistemleri etkileyen kalp, dolaşım sistemi hastalıkları, diyabet, kronik solunum hastalıkları vb. gibi rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir. Genel vücut sağlığında olduğu gibi ağız ve diş sağlığında da koruyucu hekimliğin, doğru beslenme ve temizliğin önemi büyüktür. Sadece dişlerimizi düzenli fırçalayarak birçok sağlık probleminden korunmamız mümkündür. Bu konuda halkımızın bilinçlenmesi çok önemlidir. Biz de bu amaçla İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak, İskenderun AVM’de stant açtık ve AVM’ye dolaşmak için gelen her vatandaşa diş fırçası ve diş macunu hediye ettik. Bu etkinliğimizde bizden desteklerini de esirgemeyen geçmiş dönem CHP Hatay Milletvekili Adayı Nermin Yıldırım Kara’ya da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet