Skip Navigation Links

Yağmur balıkçılara bereketli geldi

İskenderun'da yağmurların başlaması, balıkçıların ağlarının dolmasına neden oldu.

Gündem   A+a-

 
Yağmur balıkçılara bereketli geldi
 
İskenderun’da yağmurların başlaması, balıkçıların ağlarının dolmasına neden oldu. Balığın yağmurla birlikte bollaşmasını beklediklerini kaydeden balıkçılar, artık vatandaşların da ucuz balık yiyebileceğine dikkat çekti.
Avdan dönen balıkçıların tuttuğu balıklar, tezgâhlarda yerini alırken, dünyaca ünlü jumbo karideslerin ise geçtiğimiz yıllara oranla çok azaldığı ve boylarının küçüldüğü ifade edildi.
İskenderunlu balıkçılardan Bülent Onaylı, en lezzetlisinin İskenderun Körfezi’nden çıktığını belirttiği jumbo karidesin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.
Onaylı, Körfez'de son iki yıldır yeni bir balık türünün ağlara sıkça takılmaya başladığını belirterek, “Kızıldeniz'den gelen ve sıcak suları seven kuyruklu mercan balığı çok sık çıkıyor. Oldukça lezzetli ve kılçıksız olan bu balık, gümüş balığına alternatif olarak gözüküyor. Tezgâhlarda gümüş balığı bulamayan vatandaşlarımıza kuyruklu mercan satıyoruz. Kilosu da sadece 5 TL, hem de çok lezzetli." dedi.
Balıkçı Veysi Kaya ise havaların geç soğuması ve yağmurların gecikmesinin satışlarını düşürdüğünü ifade etti. İskenderunluların havalar serinlemeden ve kış gelmeden balık yemediğini anlatan Kaya, “Oysa balık dört mevsim tüketilmesi gereken önemli bir besin kaynağı. Artık havalar da soğudu, yağışlar da geldi. Bizim işlerimiz de açıldı.” ifadelerini kullandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet