Skip Navigation Links

Hatay'da İnsan Ticareti Operasyonu; 1'i Asker 13 Gözaltı

Hatay Yayladağı'nda insan ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 10'u sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Hatay'da İnsan Ticareti Operasyonu; 1'i Asker 13 Gözaltı

Gündem   A+a-

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde insan ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 10'u sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Tutuklananlardan birinin er asker olduğu belirtildi.

Bir grubun Suriye'deki insanları para karşılığında Türkiye'ye getirdiği bilgisine ulaşan güvenlik güçleri çalışma başlattı. 3 ay süren teknik ve fizik takip sonunda jandarma ve polis cuma günü Yayladağı'nın Suriye sınırındaki Güveççi, Görentaş ile Uluyol Mahallesi'nde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i asker 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin evinde 40 bin TL ele geçirildi. Ekipler, ilçede er asker olarak görev yapan ve kısa süren önce terhis olan bir kişiyi de memleketinde yakalayarak Yayladağı'na getirdi.

Sorguları tamamlanan 15 şüpheli Yayladağı Adliyesi'ne sevk edildi. Aralarında halen vatani görevini yapan ve terhis olan askerlerin de bulunduğu 10 şüpheli tutuklanırken, diğer 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Hatay Valisi Ercan Topaca, operasyonun çatışma ya da bölgede son günlerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kendiliğinden gelenleri kapsamadığını, bunu ticari amaçla uzak noktalardan Yayladağı'na insan getirenleri kapsadığını söylemişti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet