Skip Navigation Links

Sevgi Evlerine İlk Adım

Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden s

Gündem   A+a-


Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden sürdürüyor. Tosyalı Holding, İskenderun Tosçelik Fen Lisesi ve Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi’nin ardından Tosçelik Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi’ni ve son olarak Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri Projesi’ni İskenderun’a bağlı Denizciler beldesinde hayata geçirmek için düğmeye bastı.
Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri Projesi’nin temel atma töreni, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla İskenderun’da gerçekleştirildi. Kimsesiz çocukların ev ortamında büyüyeceği, 10 villalık ve ortalama 100 çocuğun bakımının üstlenileceği bir proje olan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklarla koordineli olarak tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacak. Projenin Temmuz 2011 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
İskenderun’a bağlı Denizciler beldesinde Tosçelik Fen Lisesi’nin karşısında kurulan platformda temeli atılan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri Projesi’nin töreninde renkli görüntüler yaşandı. İlk olarak şiir okuma yarışmasında Türkiye birincisi seçilen Müzeyyen Aşık, yazdığı şiiri davetlilere okuyarak, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Ardından alkışlar arasında kürsüye davet edilen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için tıpkı sanayi alanında olduğu gibi sosyal alanda da üretim yapmayı kendilerine şiar edindiklerine vurgu yaptığı konuşmasında, “Bu yıl Tosyalı Holding olarak ikinci büyük buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Hatırlanacağı üzere ilk büyük buluşmayı 6 Şubat’ta Türk özel sektörünün sıfırdan yapılan ilk yassı ve yapısal çelik üretim tesisleri olan Tosçelik Osmaniye’nin açılış töreninde gerçekleştirmiştik. Osmaniye’deki yatırımımızla 2 binden fazla kişiye doğrudan, yaklaşık 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam kapısı açtık. Bu yıl Tosyalı Grubu olarak yüzde 36’lık bir büyüme oranı yakaladık. Sevgi Evleri Projesi’nin fikir boyutu iki yıl önce o dönemde görev yapan İskenderun Kaymakamı sayın Cengiz Horozoğlu döneminde atıldı. Kaymakamımız Horozoğlu’yla yaptığımız bir sohbet ortamında, bana şimdi temelini atacağımız Sevgi Evleri alanına bir firmanın antrepo kurmayı planladığını söyledi. Ben de kendilerine hiç düşünmeden bu alanı sanayi projelerinde değil de, bir hayır işinde değerlendirme fikrini sundum. Kendileri de hayır işi teklifimize sıcak bakınca, ortaya bugünkü güzel tablo çıktı. Biz yaptığımız her çalışmada sadece sanayiye ve üretime odaklanmıyoruz. Bu topraklardan aldığımızı yine bu topraklara vererek, bir nebze de olsa ülkemiz için bir şeyler yapmanın gururu ve hazzını yaşamaya gayret ediyoruz. Bugünde, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın daha güvenilir, daha mutlu ortamlarda yaşamaları için ‘Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin’ temel atma sevincini siz sevgili dostlarla paylaşıyoruz. Tosyalı Holding olarak 1 milyar dolarlık ciromuz ve ilimizin ikinci istihdam kapısı olmanın yanında, 70’den fazla ülkeye 400 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın, yani kimsesizlerimizin kimi olmak, gerek benim, gerekse tüm ailem için bu güne kadar yaşayacağımız en büyük mutluluk olacaktır” şeklinde görüş ortaya koydu.
SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış da, açıklamasında, Tosyalı Ailesi’ne kimsesiz çocuklar için sıcak yuva ortamı sağlayacak olan Sevgi Evleri Projesi’nden ötürü teşekkür etti.


AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, İskenderun’un yatırımcılar açısından çok şanslı bir ilçe olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “İskenderun’daki kamu yatırımlarının yüzde 90’ını tamamlandı. Tabii bu projelerde ilerleme kaydetmemize büyük vesile olan bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İskenderun çok farklı bir yer. Bizim yetişemediğimiz yatırımları en güzel şekilde ortaya koyan, istihdam yaratan Tosyalı Ailesi gibi çok sayıda yatırımcımız var. Diğer illerde yatırımcı bulamazken, İskenderun’da müteşebbislere yer bulamıyoruz. Bir kez daha bugün önemli bir hayır işinde bir araya gelmemize vesile olan ve kimsesiz çocuklarımıza barınma imkanı sağlayan bu projeden ötürü Tosyalı Ailesi’ne teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.
Ardından platforma davet edilen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, hem bölgemiz hem de ülkemize kazandırdığı sanayi tesislerinin yanı sıra yaşama geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de Tosyalı Ailesi’nin ismini yüreklere kazıdığına işaret ederek, “İlimizde sağlık, sanayi, ulaştırma ve diğer sektörlerdeki dinamizmi ortaya çıkarmak için büyük bir koşuşturma içerisinde çalışıyoruz. İlimizde pek çok duyarlı işadamımız mevcut. Hayırsever işadamı Fuat Tosyalı ve değerli Tosyalı Ailesi, bir taraftan istihdam oluştururken diğer taraftan da sağlık, eğitim ve bugün de kimsesiz çocuklar için Sevgi Evleri Projesi’yle gönlümüzü fethetmiş durumdadır. Bu değerli Tosyalı Ailesi kasasının ve kesesinin bekçiliğini yapanlardan değil. Tosyalı Ailesi bugüne kadarki sanayi ve sosyal sorumluluk yatırımlarıyla, hayır işleriyle ismini yüreklere kazımıştır. Bu bakımdan Tosyalı Ailesi’ni bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, törende yaptığı konuşmasında, “Bugün çok hayırlı bir hizmetin ilk harcını dökmek için burada toplandık. Belki devlet olarak bir çocuğun istediği tüm maddi ve manevi ihtiyaçları veremeyiz. Ancak bir sıcak yuva ve kardeş özlemini bu projeyle giderebiliriz. Büyük ülke olmanın, büyük millet olmanın önemli bir şartı var. O da ulusal meselelerde büyük problemlerin çözümünde yan yana durabilmeyi başarabilmek, omuz omuza vermektir. Bizim bu coğrafyada bayrağı daha yukarıya taşımız lazım. Farklı düşünce ve siyasi görüşlere sahip olabiliriz. İnsan olmamızın en tabi sonuçlarından biri budur. Bugün Sevgi Evleri Projesi’ne ismi verilen Hacı Pervin Tosyalı annemiz aramızda. Babamızı geçtiğimiz aylarda kaybettik. Allah Hacı Pervin annemize uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin. Hacı Pervin Tosyalı annemiz, hem hayırlı evlat yetiştirmenin hem de çok önemli bir hayır işinde isminin yer alması dolayısıyla gururu ve kıvancı bir arada taşıyor. Bu tür projelerin diğer işadamlarına da örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.
Son olarak alkışlar arasında platforma davet edilen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da, kimsesiz çocukların ve ailelerin korunması için tüm imkanları seferber ettiklerine dikkat çekerek, “Bugün temeli atılacak olan Sevgi Evleri Projesi, 100 çocuğumuzu barındıracak ve Türkiye’ye örnek olacak bir kompleks. Hayırsever İş adamı Fuat Tosyalı başta olmak üzere, Tosyalı Ailesi’nin ve değerli anneleri Hacı Pervin Tosyalı’nın ismi bu güzide tesiste ilelebet yaşayacak ve anılacaktır. Proje İskenderun’un coğrafi yapısı ve iklim koşullarına göre belirlendi. Yaklaşık 4.5 milyon liraya mal olacak olan bu tesis Sosyal Hizmetler Kurumu’na bağışlanacaktır. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yarınlara güvenle bakabilen, kendilerini ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, topluma ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinin sorumluluğu içerisindeyiz. Ancak bu işler sadece devlete ait değil, toplumun her bir ferdine ait sosyal sorumluluktur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Hatay Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde kalan kimsesiz çocuklar, temel atma öncesinde hayırsever işadamı Fuat Tosyalı, Tosyalı Ailesi’nin değerli büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Adalet Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere protokol üyelerine çiçek takdiminde bulundu. Çiçek takdiminin ardından platforma davet edilen protokol üyeleri tarafından butona basılarak, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin ilk harcı döküldü.
Protokolün ön tarafında bulunan ve yaptırılacak olan Sevgi Evleri Projesi’nin maketi ise davetliler tarafından ilgi ile incelendi.
Sevgi Evleri Projesi’ne ismi verilen Tosyalı Ailesi’nin değerli büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, gurur ve kıvancı bir arada yaşadı. Ülkesi ve milleti için gece gündüz demeden sanayi yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren hayırsever işadamları Fuat Tosyalı, Ayhan Tosyalı ve Fatih Tosyalı’yı merhum eşi Hacı Şerif Tosyalı’yla birlikte yetiştiren Hacı Pervin Tosyalı, tören boyunca Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le sohbet etti.
Geniş katılımlı törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, Fevzi Şanverdi ve Abdulhadi Kahya, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, SHÇEK Hatay İl Müdürü Mevlüt Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, 22. Dönem Hatay Milletvekilleri İsmail Soylu ve Mehmet Soydan, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Tosyalı ve Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosçelik İhracat Müdürü Şerif Tosyalı, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, Nursan Şirketler Grubu Başkanı İlyas Keleş, AKİB Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen, Alp-Ateş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, Alp-Ateş Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Alpaydın, HATKO Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ünlüçetinkaya, Yeni İskenderunspor Kulüp Başkanı ve Noksel Fabrika Müdürü Sedat Uysal, İskenderun Belediye meclis üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
Tosyalı Holding’in Sevgi Evleri dışında devam eden ve tamamlanan projeleri arasında, Tosçelik Fen Lisesi, Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi ve Osmaniye Sosyal Bilimler Lisesi bulunuyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet