Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tosyalı Holding 2016’da “Yatırımlara Hız Kesmeden” Devam Ediyor!

2015 yılına Osmaniye’de temelleri atılan Tosyalı-Toyo Çelik AŞ yatırımları ile start veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı,

Tosyalı Holding 2016’da “Yatırımlara Hız Kesmeden” Devam Ediyor!

Ekonomi   A+a-

2016 yılına dair yaptığı değerlendirmelerde, Cezayir ve Karadağ başta olmak üzere global yatırımlarına hız vermeden devam edeceklerini bildiriyor.

 

Afrika’nın en büyük demir çelik yatırımına imza atan ve bu yıl ayrıca asrın projesi TANAP’ta da kilit rolü oynayan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2016 yılında da aynı ivmeyle yatırım ataklarına ve büyümeye devam edeceklerini vurguluyor.

 

Bu yılın başında temelleri atılan Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş ile birlikte yüksek teknolojili çelik ürünlerde Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini de hatırlatan Tosyalı, “Bu yatırımla birlikte ülkemizin tamamen ithal edilen bir ihtiyacını yurt içinde karşılayarak, cari açığın azalmasına daha fazla katkıda bulunacağız. Bu yatırımla birlikte ülkemizin yıllık yaklaşık 500 milyon dolarlık ileri teknoloji ürünü çelik ithalatını ikame etmeyi planlıyoruz. Yine bu yatırımla birlikte Türkiye’ye 300 milyon dolarlık ek ihracat girdisi sağlayacağız” diyor.

 

Yaptığı açıklamada Fuat Tosyalı, “Biz Türkiye’nin global çelikçisiyiz. Sanayide yatırım yaparken global çelik piyasasındaki dalgalanmalara veya döviz kuruna göre hareket etmiyoruz. Günübirlik değişimlere göre karar vermiyoruz” diyor ve ekliyor: “Türk çelik sanayicisi olarak ihracatın artması ve Türkiye’nin global çelik piyasasındaki konumunun güçlenmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fason üretim anlayışından çıkmalıyız. Hammaddeden üretime gelen yatırımlara odaklanmalıyız. Bunun için global arenadaki tüm pazarlar ilgimizi çekiyor. Hiç ara vermeden, sürdürebilir rekabetçi adımlarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

 

Fuat Tosyalı, 30 Kasım Pazartesi günü sabah saat 10.00’da, NTVpara ekranlarında Servet Yıldırım’ın sorularını yanıtlayacak; global çelik piyasaları ile ilgili daha detaylı değerlendirmelerde bulunacak.

 

Tosyalı Holding Hakkında

3 farklı kıtada faaliyetlerini sürdüren Tosyalı Holding çatısı altında her biri kendi sektöründe lider firmalar olan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş., Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş. ve Tosçelik Granül San. A.Ş. olmak üzere 3 üretim şirketi ve yurtiçi ve yurtdışı ticari faaliyetlerini yürüten Tosyalı Dış Ticaret A.Ş. unvanlı ticaret şirketi bulunmaktadır.

 

Bunlara ilaveten grubun toptan elektrik enerjisi piyasasında alım satım faaliyetlerini yürüten Tosyalı Elektrik Enerjisi Toptan Satış İthalat İhracat A.Ş unvanlı bir şirketi ticari faaliyet göstermektedir. Ayrıca grubun, elektrik enerjisi yatırımını sürdürmekte olan ve yatırımın tamamlanmasının ardından enerji üretimi yaparak Tosyalı Grubu’nun enerji ihtiyaçlarını karşılayacak olan Tosyalı Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş unvanlı bir şirketi bulunmaktadır.

 

Tosyalı Grubu’nun İskenderun Körfezi’nde, liman hizmetleri ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Erzin Limanı yatırımı bulunmaktadır. Bu yatırım faaliyetleri Tosyalı Denizcilik ve Liman İşletmeciliği A.Ş. unvanlı şirket tarafından yürütülmektedir.

Tosyalı Toyo Çelik A.Ş, grubun çelik sektöründe önemli ve köklü bir teknoloji şirketi olan Toyo Kohan Co. ile ortaklığıdır. Tosyalı Grubu bu yatırım ile hem ileri teknoloji ürünü olan çelik mamullerin üretimini hem de Türkiye’ye bu alanda Japon birikim ve “know how”ını getirmeyi amaçlamıştır. Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. yatırım aşamasında olup, Osmaniye’de kurulacak tesis ile öncelikle MENA bölgesindeki alıcılar için üretim yapacaktır. Ayrıca ISO 500 sıralamasında Tosçelik, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 2014 rakamlarına göre 20. sırada yer almaktadır.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar