Skip Navigation Links

İSTܒnün Gazeteci Adayları Sahaya İniyor..

İSTÜ Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenimlerini sürdüren Gazeteci adayları, öğretmenleri Eşref Özdemir ile birlikte İGC'yi ziyaret ettiler.

İSTܒnün Gazeteci Adayları Sahaya İniyor..Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenimlerini sürdüren Gazeteci adayları, öğretmenleri Eşref Özdemir ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.

Gazeteciliğin teorik tarafını okulda alırken, pratikte gazeteciliğe adım atacak olmanın heyecanını yaşayan İSTÜ Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencileri, idealist birer gazeteci olmak, toplumu doğru ve tarafsız bir şekilde aydınlatmak için çalışacaklarını söylediler.

Türkiye’nin çeşitli illerinden İskenderun’a gelen gazeteci adayları, mesleğin icra tarafında heyecanı yaşamak, teoride öğrendiklerini pratikte uygulamak isteklerini tecrübeli gazetecilere aktardılar.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, öğrencilerin istedikleri zaman Cemiyet binasına gelerek çalışmaları gözlemleyebileceklerini, sorular sorabileceklerini, oturup ders çalışabileceklerini söyledi.

Başkan Cıncık, “Asıl mesele teorik olarak öğrenilen tüm bilgilerin pratiğe dökülmesidir. Bu mesleği masa başında değil, aktif olarak çalışarak öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz her şeyi alan çalışmalarında uygulamanız gerekir. İyi fotoğraf çekmeyi, iyi haber yazmayı, iyi röportaj yapmayı uygulayarak öğrenebilirsiniz. Bu arada mizanpaj yapmayı da öğrenmelisiniz” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Basın Yayın Teknolojileri  Bölümü öğretmeni Eşref Özdemir de, bölgede uzun yıllardır görev yapan gazetecilerin tecrübelerinden yararlanmaları için öğrencilerini cemiyet basın merkezine getirdiğini belirterek, gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerin kendilerini tanıtmaları ve İSTÜ  ile ilgili düşüncelerini aktardıkları karşılıklı sohbet bölümünde ise, öğrencilerin  birer idealist gazeteci olacakları yönünde izlenim bıraktı.

İSTÜ Basın Yayın Teknolojileri öğrencileri, daha sonra Basın Merkezi’nin 2.katındaki mini basın müzesini gezdiler. İGC Başkanı Cıncık, burada öğrencilere bilgiler verdi ve sorularını cevapladı.

Ziyaretin sonunda hatıra resimleri çekildi. Bir öğrencinin selfie çubuğu ile çektiği resim ise ziyaretin en anlamlı karesi olarak heyecanlı tabloyu ölümsüzleştirdi.

İSTܒnün Gazeteci Adayları Sahaya İniyor.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet