Skip Navigation Links

Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Bilime Onur Ödülü

Araştırmacı-Yazar Mehmet TEKİN’e “Fahri Bilim Doktoru” Unvanı Verildi

Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Bilime Onur Ödülü

Eğitim   A+a-

Hatay Vali vekili H. Volkan KÖKSAL’ın, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA’nın, Rektör Yardımcılarının, kurum müdürlerinin, iş adamlarının, öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve misafirlerin katılımıyla Mustafa Kemal Üniversitesi Senatosu tarafından Araştırmacı-Yazar Mehmet TEKİN’e ülkemizin ve Hatay ilinin kültürel değerlerine yaptığı seçkin hizmet ve katkılardan dolayı Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı karar gereği Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından, Araştırmacı-Yazar Mehmet TEKİN’e cübbe giydirilerek “Fahri Bilim Doktoru” unvanı takdim edildi.
ÖRNEK ŞAHSİYET
Rektör Prof. Dr. Hasan konuşmasında geçmişi iyi kavrayan, "bugünü iyi değerlendiren ve geleceği iyi okuyan Araştırmacı-Yazar Mehmet TEKİN'in" tarihimizi, tarihi eserlerimizi, kültürel değerlerimizi araştırarak bunların gün ışığına çıkmasına katkı sağlayan ve yaptığı titiz çalışmalar sonucunda ortaya koyduğu çok sayıda eserle toplumumuza değerli hizmetlerde bulunan örnek bir şahsiyet olduğunu vurguladı.
BİLİMİN VE BİLGELİĞİN YOLU
Öyle ki Mehmet Tekin’in ismi telaffuz edildiğinde; aklımıza bilim, eğitim ve sanat alanlarındaki çalışmalarıyla Hatay’a adanmış bir ömür gelmektedir. Ayrıca Rektör Kaya “Mehmet Tekin,  hayat hikâyesini kendi diliyle belgesel tadında anlatacağını törene katılanlara adeta bilimin ve bilgeliğin yolunu açacağını belirtmek isterim” dedi.
 Çok sayıda eserin yazarı olan Joyce Carol Oates şöyle diyor:
“Onursal dereceler ve ömür boyu başarı ödülleri çok cesaretlendirici, teşvik edici. Biliyorum, çok sayıda kitap yazmış birinin hala cesaretlendirilmeye, teşvik edilmeye ihtiyaç duyuyor olması sizlere garip geliyor. Fakat bu doğru.”
Gerçekten kişi ne kadar başarılı olursa olsun başarısının takdir edilmesini ister. Başarı ve başarılı insanlar takdir edildikleri yerlerde kalır ve çoğalırlar. MKÜ olarak bizim en önemli görevlerimizden biri de budur, kişileri daha büyük başarılar için teşvik etmek, başarılı oldukları vakit te onları takdir etmek. Fahri dereceler bu misyonun sadece bir örneğidir.
HATAY, SURİYE VE ORTA DOĞU’DA YÜZ YILIN İZLERİ, BUGÜNÜN GÖZLEMLERİ
Araştırmacı-Yazar Mehmet TEKİN, geçen yüzyıldan esintiler içeren “Hatay, Suriye ve Orta Doğu’da yüz yılın izleri, bugünün gözlemleri” başlıklı önemli bir konuşma yapmıştır. Bu konuşmada “Bugün içinde bulunduğumuz Orta Doğu bölgesinde büyük huzursuzluklar yaşanmakta olduğunu bunun sebebi ise bölgenin zengin petrol kaynakları ile stratejik kara ve deniz yollarına hakim olmasından kaynaklandığını vurgulamıştır.
Şunuda belirtmek isterim ki bu Bölge’nin her dönem dünya egemenliği peşinde koşan emperyalist devletlerin hedefi olmuştur.
YARINLARIMIZ’IN  EMANETÇİSİ GENÇLERİMİZ
TEKİN son olarak Türkiye’nin önemi ve değeri’nin günden güne artmakta olduğunu belirtti. Ayrıca yaşanan sıkıntılara rağmen, devletimiz bütün kurumlarıyla dimdik ayakta ve bütün istikrarsızlık unsurlarıyla mücadele edecek kadar güçlüdür. En önemlisi de, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz bir gençliğimiz olduğunu bilmeliyiz dedi.
Merhum Mehmet Akif’in,
Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez...
mısralarında belirttiği gibi, bugün toplum olarak ihtiyacımız olan şey, geçmişten ders alarak, birlik, beraberlik, dayanışma içinde  kardeşçe yaşamak, yarınlara ümit ve güvenle bakmak ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktır.
Araştırmacı-Yazar Mehmet TEKİN, Hatay’ın tarihsel serüveninin gerek ulusal gerekse uluslararası boyutuyla ele alarak dinleyicilere adeta tarihte yolculuk yaptırdı.   
Mehmet Tekin'e, 1986 yılında Antakya Belediye Meclisi kararıyla Fahri Hemşire Beratı verildi. TEKİN'in, 2015 yılına kadar; eğitim, folklor, tarih, edebiyat konularında toplam 72 kitabı, gazete ve dergilerde ise 450 yazısı yayınlandı. Ayrıca 49 konferans verdi. 14 Panel'e katıldı, ulusal ve uluslararası 36 sempozyumda bildiriler sundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet