Skip Navigation Links

Arçelik’in Yılın Öğretmeni İskenderunlu Sabahat Okuyan..

Türkiye genelinde 'Yılın Emekli Öğretmeni' projesi kapsamında ilk kez bir ilçe olarak İskenderun'dan seçen Arçelik,

Arçelik’in Yılın Öğretmeni İskenderunlu Sabahat Okuyan..Web
TV

Gündem   A+a-

Türkiye genelinde 'Yılın Emekli Öğretmeni' projesi kapsamında ilk kez bir ilçe olarak İskenderun'dan seçen Arçelik, yılın öğretmeni seçilen Sabahat Okuyan'a televizyon hediye etti ve günün anısına plaket takdim etti.

Daha önceleri Türkiye genelinde  il bazında düzenlenen proje Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderun Özkaya Ltd. Şti. Genel Müdürü Vicdan Eraslan Özkaya'nın girişimleriyle ilk kez bir ilçe olarak İskenderun'dan seçilmesini sağladı.

Öğretmen Evi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arçelik bayilerinde bulundurulan formların doldurulması yöntemiyle 'Yılın Öğretmeni' seçimini gerçekleştirdikleri,Koç Topluluğu bünyesindeki Arçelik beyaz eşya grubunun İskenderun Arçelik Özkaya bayisinde düzenlenen kokteyleİskenderun Özkaya Arçelik bayii Genel Müdürü, TÜGİK  Yönetim Kurulu Üyesi Vicdan Eraslan Özkaya, Arçelik Adana Bölge Müdürü Yunus Bulut, Arçelik Adana Yönetmeni Yaşar İnanç ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun ve Emekli Öğretmenler Katıldı.

Yoğun programından dolayı kokteylde bulunamayacağına önceden bayi sahibi Özkaya'ya belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu anlamlı etkinliğe çiçek gönderdi.

Çok sayıda emekli öğretmenin aday gösterildiği projede, öğretmenlik hayatında bir çok öğrencinin eğitim-öğretim hayatına güzel dokunuşlarda bulunan ve öğretmenlik hayatı olduğu kadar emeklilik hayatında da örnek davranışlarda bulunan Emekli Öğretmen Sabahat Okuyan yılın emekli öğretmeni seçildi.

Yılın emekli öğretmeni seçilen Sabahat Okuyan'a hediyelerini takdim eden ve bu tür etkinliklerin devamının sağlanacağını ifade eden Arçelik Adana Bölge Müdürü Yunus Bulut sözleri şu şekilde devam etti; "Bu sene ilki ama bundan sonra her yıl farklı il ve mağazalarda düzenlenecek olan bir etkinlik. Özellikle emekli olduktan sonra veya öğretmenliği döneminde, öğrencilerine veya farklı sosyal projelerle değer katan öğretmenlerimizi unutmak istemiyoruz, onları her zaman anmak istiyoruz. Bu yıl ilkini düzenledik, inşallah bundan sonra yıllarda daha farklı etkinliklerle devam edeceğiz. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Özkaya Limited Şirketine, Vicdan Hanıma, Meriç Beye teşekkürlerimizi sunuyor ve hayırlı olsun diyoruz bu etkinliğimiz.

Bu etkinliği nasıl yapıyoruz; Çeşitli emekli öğretmenlerimizden topladığımız anketler var ve bu anketler arasında öğretmenimiz tanıyan daha önce yaptığı işleri bilen, farklı değerler öğretmenlerimizle ilgili geniş çapta anketler yaptırdık. Bu anketler çerçevesinde bir tane öğretmenimizi bu anlamlı günde yılın öğretmeni olarak seçtik, o öğretmenimize hediyemiz var, Özkaya Limited Şirketi'ne, ayrı olarak teşekkür ediyorum. Yılın öğretmenimizin haberi yoktu ve buraya geldiğinde öğrendi, Sabahat Öğretmenimiz bizim bu yılın emekli öğretmenimiz."

İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun,bu anlamlı etkinliğin düzenleyicisi Vicdan Eraslan Özkaya'ya ve Arçelik'e teşekkürlerini sunarak eğitim camiasını onurlandırdıklarını belirtirken,  'Yılın Emekli Öğretmeni'ni elinden öperek tebrik etti.

Etkinliğin İskenderun'da yapılması ve organize edilmesini sağlayan, Özkaya Arçelik Genel Müdürü Vicdan Eraslan Özkaya'nın,herkesi duygulandıran  konuşmasında Okuyan'ın her öğrenciye annelik yaptığını ve okul hayatı sona erecekken, okul hayatına tekrardan kazandırdığı bir öğrencisinin şuan profesör olduğunu belirten Özkaya sözlerine şu şekilde devam etti;"Anket seçimlerinde bazen başa baş gitti Sabahat Öğretmenimiz diğer öğretmenlerimizle, dün akşam en son 20 fark atarak bu sene yılın emekli öğretmeni oldu.

Araştırma yaptık, Neden diye sorduk ve Sabahat Öğretmenimiz öncelikle geçmişte yetiştirdiği her öğrenci tarafından çok fazla sevilmiş, her biriyle ayrı ayrı hem bir öğretmen hem bir anne gibi ilgilenmiş, hiç kimsenin bilmediği bir şeyi daha öğrendik, emekli olduktan sonra kendine görev edinmiş ve Sabahat Öğretmenimiz her yıl iki tane çocuk okutuyormuş ki bizim bildiğimizi bile bilmiyordur, araştırmalar bunu gösterdi.

Sabahat Öğretmenimizin hayatında, bir insanın yaşamına damga vuracak çok önemli bir anı daha var, bunu da araştırmalarımız sonucunda öğrendik. Öğretmenlik döneminde bir öğrencisi menenjit rahatsızlığı geçiriyor, öğrencinin okula gelmesi mümkün değil ve bu durumda yok yazılacak, geri kalacakken Sabahat Öğretmenimiz Müdür ve Müdür Yardımcılarına ısrarla rica da bulunuyor ve diyor ki, bu öğrenciyi yok yazmayalım, ben bu öğrenciyi yetiştireceğim, öğreteceğim ve aynı seviyeye getireceğim. Yılmadan, bıkmadan o öğrenciyi yetiştiriyor, bir gün bile yok yazdırmadan o öğrenciyi okula tekrardan kazandırıyor ve şuan o öğrenci bir profesör."

Yılın emekli öğretmeni sıfatıyla onurlandırılan Okuyan'a plaket ve hediye olarak televizyon verildi. Özkaya bayisine gelene kadara hiçbir şeyden haberi olmadığını ve 3 gün önce dayısını kaybetmesinin üzüntüsü içerisindeyken kız kardeşinin ısrarlarıyla kokteyle geldiğini, yılın emekli öğretmeni seçildiğini bayide öğrendiğini belirten Okuyan Arçelik ailesine, İlçe Eğitim Müdürlüğüne ve Vicdan Eraslan Özkaya'ya minnettarlığını belirterek teşekkürlerini sundu.

Arçelik’in Yılın Öğretmeni İskenderunlu Sabahat Okuyan.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet