Skip Navigation Links

Hatay Yayladağı'na Uçak Düştü !!

Suriye sınırında Esad askerlerinin muhaliflerle çatıştığı Türkmen Dağı bölgesinde bir savaş uçağı düştü.

Hatay Yayladağı'na Uçak Düştü !!

Gündem   A+a-

Türk Jetleri, Sınır İhlali Yapan Savaş Uçağını Vurdu.

Suriye sınırında Esad askerlerinin muhaliflerle çatıştığı Türkmen Dağı bölgesinde bir savaş uçağı düştü. Düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine yakın bir noktada bulunan Suriye'nin Yamadi Köyü'ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine bir uçak düştüğü bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

Uçaksavarla Ateşiyle Düşürüldü

Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi. Ancak, bu bilgiler başka kaynaklarca teyit edilmedi.

"Uçağın Alev Topuna Döndüğünü Gördük"

Habertürk muhabiri Murat Karataş'ın bölgeden bildirdiği bilgiler şöyle, "Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük."

Irak Uçuşları Durdurmuştu

Öte yandan Bağdat yönetimi, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine karşı Hazar Denizi'nden fırlatılan Rus Cruise füzelerinin tehlikeli oluşturması nedeniyle dünden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasını ticari uçuşlara kapatmıştı. Dün akşam saatlerinde alınan kararla; hava sahasının kapanması nedeniyle başta Türkiye olmak üzere, Ürdün, Körfez ülkeleri ve Avusturya'dan yapılan bütün ticari uçuşlar en az iki gün süreyle durduruldu. Karar çerçevesinde Erbil ve Süleymani'ye yapılan iç hat uçuşları da iki en az iki gün süreyle iptal edildi. Irak Sivil Havacılık Dairesi, kararın, Hazar Deniz'nden fırlatılan Cruise füzeleri ile bölgedeki bombardıman uçağı trafiğinin artması yüzünden alındığını duyurdu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet