Skip Navigation Links

Yeşil Alanları Talan Ediyorlar

Karayolları arazisi bir süredir İskenderun kamuyonunun gündemini işgal ediyor.

Yeşil Alanları Talan Ediyorlar

Gündem   A+a-

 Kıyı şeridi, ormanlar, parklar ve hazine arazileri gibi, İskenderun’da yapılaşmanın en yoğun olduğu bir bölgede yer alan bu arazi de İskenderun Halkına aittir.

 

Bu alanlar üzerindeki tasarruflar seçilen yöneticiler eliyle, İskenderun halkı adına kullanılır.

Yani bu alanlarda son sözü bu bölgelerde yaşamakta olan Halk verir.

 

Halk bu alanların nasıl değerlendirilmesi gerektiğine, alanında uzman şehir plancılarının, mimarların, jeologların ve ilgili teknik adamlarının raporlarını ve önerilerini dikkate alarak verir. Bilimsel ve akılcı çözümler bu şekilde üretilir.

 

Belediye meclis üyeleri, belediye başkanı, kaymakam veya Vali, halkın ve bilimsel verilerin ışığında bu alanlar hakkında karar vermek zorundadırlar. Belediye başkanı veya vali örneğin kanser hastalığı için kullanılacak ilaçların hangisi olacağına karar veremiyorlarsa, kent yapılaşması konusunda da bilim adamlarının ve halkın taleplerini görmezden gelerek, kendi kafalarına göre karar veremezler.

 

İmar planlarında yeşil alanlar ve parklar üniversitelerin, teknik elemanların yoğun emekleri ve araştırmaları dikkate alınarak hazırlanıyor. Seçtiğimiz yöneticiler planlarda yeşil alan, dolgu alanı, kıyı şeridi olarak ilan edilen yerleri bir gecede değiştirerek betonlaştıracak kararlar alıyorlarsa bilinmelidir ki Halkın mallarını TALAN ediyorlar.

 

KANDIRIYORLAR YALAN SÖYLÜYORLAR

 

Karayolları arazisi de İskenderun halkına ait 6 mahallenin ortasında, etrafı beton bloklarla kuşatılmış, nefes alınabilecek tek arazidir. Bu arazinin “yeşil alan” olarak düzenlenmesi gerek bilimsel ve teknik raporlarla, gerekse mahkeme kararıyla tespit edilmiştir.

Burada yaşayan biz iskenderunluların talebi de bu değerli doğa parçasının yeşil alan olarak kullanılmasıdır.

 

İskenderun Belediyesi’nin birkaç yöneticisi önce bakanlıktan bu alanın betonlaşmasına yol açacak bir karar aldırarak “ rezerv alanı” ilan ettirdiler. Bu kararı da “biz bu alanı alabilmek için bu yola başvurduk” diyerek kurnazlıklarıyla övündüler. Yani açıkça bir başka devlet kurumu olan Karayollarını nasıl dolandırdıklarını anlatıyorlar. Biz bunu “ iskenderun için yaptık” diyerek te halkı “suçlarına” ortak etmeye çalışıyorlar. İskenderun halkı kendi malı olan bir alan için neden yalana ve düzenbazlığa ortak olsun. Bu zihniyete prim verilmemelidir.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet