Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Büyükşehir Belediyesi Güvenli Okul Projesine Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi,il genelindeki ilkokul ve ortaokulların tamamında Güvenli Okul Projesi'ni hayata geçiriyor

Büyükşehir Belediyesi Güvenli Okul Projesine Başladı

Gündem   A+a-

Projeyle hız kesici kasis, düşey ve yatay işaretlemelerle güvenli okul bölgesi oluşturuluyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin Güvenli Okul Bölgesi Projesi kapsamında çalışmalar başladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaptıkları bu çalışma ile okul bölgelerine yaklaşan araç sürücülerinin uyması gereken kuralları hız kesici kasis, düşey ve yatay işaretlemeler ile belirterek, olası kazaların ve can kayıplarının önüne geçmeyi, aynı zamanda öğrencilerin düşey ve yatay işaretleri tanıyarak, trafikte daha bilinçli olmalarını amaçlıyor. Mersin genelindeki ilkokul ve ortaokulların tamamında yapılacak olan güvenli okul bölgesi çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.
Söz konusu çalışmayla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'i daha çağdaş, konforlu ve güvenilir ulaşıma sahip bir kent haline getirecek projeleri, şehrin her noktasında hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. Kocamaz, "Güvenli Okul Bölgesi projemizi başlatarak, okullarımızın önüne hız kesici kasis, düşey işaretleme ve yatay işaretleme çalışmaları yapıyoruz. Bu sayede hem öğrencilerimizi olası tehlikelerden koruyor hem de sürücülerimizin trafikte uyması gereken kurallara dikkat çekiyoruz. Trafikte can ve mal kayıplarının yaşanmaması çok önemli. Dolayısıyla bu projemizi tüm okullarımızda uygulayacağız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin proje kapsamında hayata geçirerek aldığı bu tedbirlerden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, okul giriş ve çıkışlarında sürücülerin dikkatsiz bir şekilde aşırı hız yaptıklarına şahit olduklarını, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hız kesici kasisler ve işaretlemeler ile bu tehlikenin ortadan kalkacağına inandıklarını ifade ettiler.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş