Skip Navigation Links

Hatay Kent Logosu Oylaması Tamamlandı

Hataylılar, Kent Logosunun Belirlenmesine 22 Binden Fazla Oy İle Katıldı

Gündem   A+a-

Hatay Kent Logosu Oylaması Tamamlandı
Hataylılar, Kent Logosunun Belirlenmesine
22 Binden Fazla Oy İle Katıldı

Hatay Valiliği ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen Hatay Kent Logosu oylaması tamamlandı. 12-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen oylamada, sanal ortamda 6bin, gerçek sandıklarda ise 16 binin üzerinde oy kullanıldı. Oylamada en fazla destek bulan ilk üç logo, tüm geçerli oyların yüzde 59’unu aldı.

Hatay Valiliği ve Marka Kent Derneği tarafından yürütülen Hatay marka kent çalışmaları, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının desteklediği Hatay Kent Logosu oylaması tamamlandı. 12 Ocak’ta Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in ilk oyu kullanması ile başlayan süreç 31 Ocak 2011’de tamamlandı. Oylama süreci, hem Hatay Valiliği internet sitesi aracılığı ile ulaşılan sanal oy sandığında, hem de Hatay merkez ve ilçelerinde bulundurulan toplam 15 gerçek sandıkta yürütüldü. Hatay’ın farklı yönlerini ifade edecek şekilde tasarlanan sekiz farklı logonun halkın değerlendirmesine sunulduğu oylama süreci, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından koordine edildi.

Sanal ortamda oylamanın gerçekleştirilmesi için Hatay Valiliği ve DOĞAKA internet sitelerinin yanı sıra, ildeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sitelerinden ve oylamanın duyurulması için oluşturulan Facebook sayfasından yolama sayfasına yönlendirme yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda internet üzerinden toplam 6239 oy kullanıldı.

Gerçek oy sandıkları ise Hatay Valiliği ve 11 kaymakamlığın yanı sıra, Antakya ve İskenderun Belediyeleri ile DOĞAKA binalarında bulundurularak halkın katılımı sağlandı. Bu oyların sayımı Hatay Valiliği ve DOĞAKA çalışanlarından oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Bu sayımın sonuçlarına göre, klasik yöntemle sandıklarda kullanılan toplam geçerli oy sayısı 15568 olarak gerçekleşti. (Geçersiz oy sayısı 436). Oylamaya en yüksek katılım gösteren ilçeler sırasıyla İskenderun, Antakya ve Dörtyol oldu.

İnternetten ve gerçek oy sandıklarından gelen oyların fazla destek bulan logo 6475 oy aldı. Takip eden iki logo ise, 3263 ve 3178 oy ile desteklendiler. En fazla oy alan bu üç logo, tüm geçeli oyların yüzde 59’unu aldı.

Hatay Kent Logosu olarak belirlenecek logo, Hatay’ı markalaşma sürecinde görsel olarak ifade edecek bir ikon olacak. Logonun belirlenmesini takiben, il genelindeki tüm kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum paydaşlarının kent logosunu kendi kurumsal kimliklerine entegre ederek kullanmaları ve yaygınlaştırmaları bekleniyor. Bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlara destek olmak üzere bir rehber hazırlanarak ilgili taraflarla paylaşılacak.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet