Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hüseyin Sönmez 13.Kişisel Sergisini MTSO'da Açtı

Ressam ve öğretim görevlisi Hüseyin Sönmez,'Defterler Anı Taşırlar'isimli resim sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'nde açtı

Hüseyin Sönmez 13.Kişisel Sergisini MTSO'da Açtı

Kültür Sanat   A+a-

Sönmez'in, 13. kişisel sergisinde 33 eseri yer alıyor.
Sönmez'in resim sergisinin açılışına, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ve çok sayıda davetli katıldı. Mürekkep kalem ve suluboya tekniklerinden yararlanarak hazırladığı 33 eserini sanatseverlerin beğenisine sunan Sönmez'in sergisinde, 2010'dan bu yana doğa karşısında tuttuğu not defterlerinden seçtiği eserleri yer alıyor.
Sergiye ilişkin açıklama yapan Sönmez, 13. kişisel sergisini açmanın gururunu yaşadığını söyledi. "Defterler anı taşıyıcılarıdır" diyen Ressam Sönmez, bilinçaltı kontrolü olmadan tamamen anlık çizimler yaptığı için bu sergisinin çok içten olduğunu belirtti. Tuttuğu özel anılarını gün yüzüne çıkartarak sanatseverlerle paylaşmak istediğini dile getiren Sönmez, resim yapmanın hayatının bir parçası olduğunu, çok uzun süredir defter tuttuğunu ve bunu bir günlük olarak değerlendirdiğini anlattı. Öğrencilerine tutkulu olmayı aşılamayı hedeflediğini de belirten Ressam Sönmez, tutkulu ve azimli çalışmanın insanı başarıya götüren en önemli etkenler olduğunu kaydetti.
Sönmez'in sergisi 2 Aralık 2015 tarihine kadar gezilebilecek.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş