Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Memati Kozan'da Film Çeviriyor

Adana'nın Kozan ilçesinde Veda Mektubu Ankara Yazı film çekimleri devam ediyor

Memati Kozan'da Film Çeviriyor

Magazin   A+a-

1980 darbesinde genç yaşta idam edilen ülkücü genç Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını ve idamının ardından ailesinin yaşadığı dramı anlatan 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' filminin sahnelerinin bir kısmı Adana'nın Kozan ilçesinde çekiliyor.
TRT'nin, Türk Sinemasının 100. Yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olan ve Adana Büyükşehir Belediyesinin de sponsorları arasında bulunduğu Veda Mektubu-Ankara Yazı filminin yönetmenliğini ödüllü yönetmen Kemal Uzun yapıyor.
'Kurtlar Vadisi' dizisiyle tanınan Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Minur Can Cindoruk ve Burçin Abdullah'ın başrollerini paylaştığı filmin gösterim tarihi olarak Şubat 2016 hedefleniyor.
Kozan Belediyesi ekiplerinin hazırlık çalışmaları ve çekim sırasında ekibe büyük destek verdiğini ifade eden filmin yönetmeni Kemal Uzun, Belediye Başkanı Musa Öztürk ve Kozanlılara ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Mahmutlu mahallesinde 60 kişilik kadro ile çekime devam ettiklerini ifade eden Uzun, Kozan'daki çekimlerin 1 ay süreceğini belirtti. 12 Eylül darbesinde haksız yere idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun yaşadıklarını konu alan bir film çektiklerini anlatan Uzun, "Aslında, sağcısı solcusu fark etmeksizin 12 Eylül darbesinde yaşanan dramın insani yönünü beyazperdeye aktararak o günleri unutanlar veya hiç yaşamayanlara hatırlatmak istedik. Kozan'ı tercih etmemizin nedeni Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesinin bize gösterdiği yakınlık ve sunduğu imkanlar oldu" dedi.
Kozan'da devam eden çekimlerin aralık ayı ortalarına kadar devam edeceği belirtildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar