Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Toroslar Belediyesi'nden Halka Ücretsiz Narenciye

Mersin'de Toroslar Belediyesi narenciye tüketimini teşvik etmek,üreticiyi de desteklemek amacıyla halka,öğrencilere ücretsiz mandalina dağıttı

Toroslar Belediyesi'nden Halka Ücretsiz Narenciye

Gündem   A+a-

Toroslar Belediyesi'nin kendi bahçesinde yetiştirdiği yaklaşık 10 ton mandalina, Kuvayi Milliye Caddesi üzerindeki Kültür Sanat Parkı'nda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Belediyeye ait araçlarla poşetler içerisinde getirilen mandalinalar, Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından vatandaşlara bizzat verildi. Tuna, mandalinaların belediyenin kendi bahçesinde üretildiğini belirterek, "Halkın malını halka dağıtıyoruz, afiyetle yiyin" dedi.
Belediyenin kendi ürettiği mandalinalar, halkın yanı sıra ilçe sınırları içeresinde bulunan tüm anaokullarındaki öğrencilere de ücretsiz olarak dağıtıldı. Kış aylarında koruyucu özelliği bulunan narenciyenin, özellikle çocuklar tarafından da tüketilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Başkan Tuna, mandalinaların belediyeye ait bahçede üretildiğine dikkat çekerek, "Yani vatandaşın malanı vatandaşa dağıtıyoruz" diye konuştu. Mersin'in narenciye üretimi anlamında önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Tuna, "Üretilen bu narenciyeden vatandaşın da en iyi şekilde faydalanması lazım. Hem narenciye türevi olan ürünlerin tüketilmesi anlamında ciddi bir ön açmak istiyoruz hem de narenciye üreticisine destek olmaya çalışıyoruz. Yani üretimde de tüketimde de çoğalmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
"MERSİN'İ NARENCİYE NOKTASINDA MARKALAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Narenciyenin 'C vitamini deposu' olduğuna dikkat çeken Tuna, "Kış aylarında hem gripten, nezleden korunma anlamında hem de kanserden korunma noktasında narenciye ürünlerinin çok önemli katkısı var. Biz bunun tüketim alışkanlığını kazandırmaya çalışıyoruz. 76 milyon insanın her gün narenciye tükettiğini düşünürsek, bu tonlarca tüketim demektir. Dolayısıyla bu şekilde arz talep dengesini de kurmaya çalışıyoruz. İç piyasada tüketilmesi anlamında yaptığımız
bir çalışma bu. Mersin'i bir de narenciye noktasında markalaştırmak lazım. Bugün Ankara ya da İstanbul'a gittiğinizde hiçbir yerde 'Mersin portakalı' yazmaz, 'Finike portakalı' yazar. Antalya bu anlamda bizden öne çıkmıştır. Oysa ki, narenciyenin en kalitelisi, özellikle limon noktasında Mersin çok önemli bir üretim merkezi. Bu anlamda da dikkat çekmek istiyoruz. Markalaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar