Skip Navigation Links

'Türk Kızılayı Türk Milletinin Merhamet Elidir'

Türk Kızılayı, İskenderun Hizmet Merkezinin açılış töreninde bir konuşma yapan Akar, Türk Kızılayı'nın ülke içi ve dışında önemli görevler yaptığını b

Gündem   A+a-

 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar: -
“Türk Kızılayı Türk Milletinin Merhamet Elidir”
Türk Kızılayı, İskenderun Hizmet Merkezinin açılış töreninde bir konuşma yapan Akar, Türk Kızılayı’nın ülke içi ve dışında önemli görevler yaptığını belirtti.
Akar, Kızılay’ın gönüllü bir kuruluş olduğunu belirterek,”En son yaşanan Van depreminde görüldüğü gibi Türk Kızılayı yine üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım elini uzattı. Bizler bu işi gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden yapıyoruz “dedi.
Van depreminden olumsuz etkilenen birçok vatandaşın çeşitli kentlere götürüldüğünü belirten Akar,”Bu yerlerden bir tanesi de İskenderun. Görüldüğü gibi Türk Kızılayı’na ait son derece modern bir bina depremzedelere tahsis edildi. Depremzede vatandaşlarımıza bakmak boynumuzun bir borcudur. Afetsiz, felaketsiz, depremsiz günler diliyorum” şeklinde konuştu.
Hatay Vali yardımcısı Orhan Mardinli ise Türk Kızılayı’nın her zaman yanlarında olduklarını belirterek,”Kızılay gerek yurt dışında gerek yurt içinde faydalı birçok işe imza atmış gönüllü bir kuruluştur. Kızılay her zaman muhtaç insanların yanında olmuş onlara yardım elini uzatmıştır. İnsanlığa yapılan bu hayırlı hizmetlerden dolayı tüm Kızılay görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise yaptığı konuşmada İskenderun’a gelen depremzede vatandaşları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirterek,”Burada onlara tüm imkânlar sunuluyor. Eğitimden, sağlığa birçok hizmet veriliyor. Şuan da İskenderun2da 319 depremzede vatandaş var. Hepsi ile yakinen ilgileniyoruz” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını dileyerek,”Depremzede vatandaşlarımıza örnek bir ev sahipliği yapıyoruz. Onlar bizlerin misafirleridir. Onları en iyi şekilde ağırlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ise şubeye ait bir binanın depremzedelere tahsis etme kararı aldıklarını belirterek,”Şuan burada 85 depremzede vatandaş kalıyor. Bu binada tüm imkânlar depremzede vatandaşlar için seferber ediliyor. Allah Kimseye böyle acılar yaşatmasın”dedi.
Depremzede vatandaşlar adına bir konuşma yapan Pınar Acarsoy ise İskenderun’da en iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek,”Buraya geldiğimizde kaygılarımız vardı. Gördük ki bunların hepsi anlamsız çıktı. Devlet her imkânı ile yanımızda olmaya gayret etti. Burada çok özel ve güzel anılar biriktiriyoruz. Allah sizlerden razı olsun “dedi.
Daha sonra Dilşah Yabalak adlı bir depremzede öğrenci ise “Ah Van” adlı isimli şiir okudu.
Yapılan konuşmaların ardından hizmet merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Bina hakkında davetlilere bilgiler verildi.
Son olarak İskenderun’da dünyaya gelen Masal Tuana adlı bebek ziyaret edilerek sağlık durumu hakkında bilgiler alındı.
 
 
 
 
 
 
 


Kızılay Açılış ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet