Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arkadaşları 'Sumocu Gibisin' Dedi,9 Ayda 67 Kilo Verdi

Adana'da 'Sumo güreşçisi gibi olmuşsun'diyen kuzeni,arkadaşları ile 2 ayda 25 kilo vereceğine dair iddiaya giren Şükran Şen,9 ayda 67 kilo verdi

Arkadaşları 'Sumocu Gibisin' Dedi,9 Ayda 67 Kilo Verdi

Yaşam   A+a-

Adana'da "Sumo güreşçisi gibi olmuşsun" diyen kuzeni ve arkadaşları ile 2 ayda 25 kilo vereceğine dair iddiaya giren Şükran Şen, 9 ayda 67 kilo verdi.
118 kilo olan Şükran Şen (40), yaklaşık 2 yıl önce kuzenleri ve arkadaşları ile çıktığı yemekte belki de hayatının kararını aldı. Kuzeninin "Sumo güreşçisi gibi olmuşsun" demesine morali bozulan Şen, arkadaşları ile 2 ayda 25 kilo vereceğine dair iddiaya girdi. Şen, ilk başta bu iddiayı kazanacağına kendisi bile ihtimal vermedi. Ancak akşam yatağına yattığında bir sosyal paylaşım sitesinde gördüğü fotoğraf ile mide küçültme (tüp mide) ameliyatı olmaya karar verdi. Kısa süre sonra ameliyat olan genç kadın, spor yaparak ve beslenmesine dikkat ederek 2 ayda 26.5 kilo verdi. İddiayı kazanan ve arkadaşlarından Adana burması alan Şükran Şen, 9 ayın sonunda ise 67 kilo vererek ideal kilosuna kavuştu.
"KİLO VERECEĞİME O GECE KARAR VERDİM"
Daha önce de birçok kez kilo vermek için spor ve diyet yaptığını belirten Şen, "Kendimi kilolu hissettiğim andan itibaren hep diyet yapan, spor salonuna giden, yürüyüş yapan, çeşitli haplar kullanan bir insandım. 10 kilo veriyordum, 20 kilo alıyordum. Kalıcı olmuyordu. Ancak arkadaş ortamında kuzenim bana 'Sumo güreşçisi gibi olmuşsun' dedi. O benim çok zoruma gitmişti. Bu sırada arkadaşlar; '2 ayda 25 kilo verirsen biz sana Adana burması alacağız, veremezsen sen bize 20 tane çeyrek alacaksın' dedi. Çok ağrıma gitmişti, ben de 'tamam' dedim. Mutfağa giderken kendi kendime 'daha kilo veremezsin, 38 yaşındasın' dedim. Kilo vereceğime o gece karar verdim. Daha sonra bir sosyal paylaşım sitesinde tesadüfen tanıştım obezite cerrahisiyle. Bir fotoğraf vardı. Bir kadının çok kilolu fotoğrafı ve mayokini giymiş zayıf fotoğrafı vardı. Ben onu fotomontaj sandım. İnceledim, daha sonra altına 'Bu nasıl olmuş yardımcı olur musunuz, ben de öğrenmek istiyorum' yazdım. İzmir'den bir arkadaşım yardımcı oldu ve obezite cerrahisini öğrendim" dedi.
"YEDİKLERİME SAYIYORUM, HİÇBİR ŞEY YEMEYECEĞİM"
Şen, kısa sürede ameliyat olmaya karar verdiğini aktararak, "Sevgili Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Atilla Akova ile tanıştım. 5 gün sonra randevu aldım. 3 Eylül 2013 hayatımın miladım oldu. Başarılı bir ameliyat geçti. Dr. Atilla Akova çok iyiydi. Korkularım yoktu, hiç araştırmadım bir anda karar verdim. Bana olumsuz yanlarını da söylediler. Mesela 'Bir içli köfte yiyemeyeceksin yarısını yiyeceksin, bir lahmacun yiyemeyeceksin çeyreğini yiyeceksin' demişlerdi. Ne dedilerse 'olsun' dedim. En sonunda da 'Yediklerime sayıyorum artık hiçbir şey yemesem de olur' dedim. 118 kilodan 51 kiloya düştüm. 2 ay sonra toplantıya gittiğimde 26.5 kiloyu vermiştim. Onlar 25 kilo demişti. Kimseye bu ameliyatı söylememiştim. Beni gördüklerinde şok oldular. Siz benle iddiaya girdiniz, ben de iddianın 1.5 kilo fazlasıyla geldim. Adana burmasını istiyorum' dedim. Adana burmasını aldım" diye konuştu.
Şen, artık obez olan herkesi mide küçültme ameliyatı konusunda bilgilendirdiğini aktardı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar