Skip Navigation Links

Kent Konseyi hayal olmaktan çıktı..

l. Olağan İskenderun Kent Konseyi Genel Kurulu, İskenderun Belediye Meclis Salonu'nda toplandı.

Gündem   A+a-

 İskenderun’da Kaymakam ve Belediye Başkanının özlem olarak nitelendirdikleri kent konseyinin ilk genel kurulu Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanlığına Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek Seçildi.
l. Olağan İskenderun Kent Konseyi Genel Kurulu, İskenderun Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Belediye Meclis Salonundaki toplantıya İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek, Siyasi Parti ilçe Başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İlk toplantıda Kent Konseyi başkanlığına Belediye Başkanı Yusuf Civelek seçilirken, asil ve yedek üyelerin seçimi de gerçekleştirildi.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, kent konseyinin çağdaş belediyeciliğin önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, sosyal uygulamalardan bahsetti. Belediye Başkanı Civelek, açıklamasında, “Belediye her şeyden önce hizmet üretme kurumudur. Halkımız kendisiyle barışık bir belediye yönetiminden hizmet beklemektedir Oluşturulan kent konseyinin kentimizin vizyonunun gelişmesi, insanların hak ve hukukunun korunması yolunda sağduyulu, katılımcı gibi ilkeleri hayata geçireceğine inanıyorum” dedi.

BURASI SİYASET YAPILACAK YER DEĞİL!
İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, beş yılık bir özlemi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Kent Konseylerinin siyaset yapılacak yerler olmadığını, alt çalışma gruplarının hazırladığı önerilerin sunulduğu, karşıt görüşlerin tartışma olanağı bulduğu bir platform olduğunu söyledi.
Asıl üyeliğe önerilen isimler arasında İsa Taş, Aylin Canpolat Ödemiş, Muammer Onay, İbrahim Tartıcı, Necati Sert, Barış Sönmez, Nurettin Tabaş, Müfit Tennioğlu, Ufuk Aktuğ ve Osman Haklar bulunuyordu. Yedek üyeliğe de bazı isimler önerildikten sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda asil ve yedek üyeliğe önerilen isimler oybirliği ile kabul edildi.

KURŞUN VE DÖNMEZ TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun ile Belediye Meclis üyesi Ahmet Dönmez, konsey başkanlığına, asil ve yedek üyeliklere önerilen isimlerin, sadece belli kişiler tarafından hazırlanıp sunulmasına itiraz ettiler. AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, yaptığı açıklamasında, “Belediye Başkanımızın kent konseyi başkanlığına da seçilmesine karşı değiliz. Ancak biz daha farklı bir ismin önerilip, alınacak kararların dosya halinde belediye başkanımıza sunulmasından yanaydık” diye konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Civelek, salondaki havayı yumuşatmaya çalışarak, “Seçilen isimler koordinasyonu sağlayacaktır. Yanlış bir algılama var. Biz burada yürütme kurulunu oluşturduk ve yürütme kurulu karar organı değildir” dedi.
AK Parti grubu ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar, Belediye Meclis Salonu’nu terk ettiler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet