Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İşkenceci Fuhuş Çetesi Sanığına Rekor Ceza

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 2009 yılında yapılan operasyonlarda 'fuhuş yapmamak için direnen kadınları tehdit edip işkence görüntüleri

İşkenceci Fuhuş Çetesi Sanığına Rekor Ceza

Yerel   A+a-

izleterek zorla fuhuş yaptırmaktan" yargılanan sanığa, 31 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Adana polisi, 2009 yılında yapılan bir ihbar üzerine işkenceci fuhuş çetesini yaklaşık 7 ay takip ettikten sonra Adana, İstanbul, Antalya ve Mersin'de eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda fuhuş yapmak istemeyen 16 yaşındaki M.Ö.'ye portakal bahçesinde yapılan işkence görüntüleri ile fuhuş yapmamak için direnen kadınları tehdit edip işkence yaptıkları anlaşılan 33 zanlıdan 19'u tutuklandı. İşkence ve tecavüzle fuhşa zorlanan M.Ö., gizli tanık olarak devlet korumasına alındı. İddiaya göre, genç kızın tanıklığıyla ceza alacağını bilen çete lideri Ziver A., cezaevinden öğretmen sevgilisi ve 'eskort kız' olarak çalıştırdığı Esra O.'ya şifreli mektuplar göndererek M.Ö.'nün kaçırılmasını sağladı. Şifreli mektubu çözen polis, M.Ö.'yü kurtardı.
Mahkeme, tutuklu yargılanan Ziver A.'ya 170, kardeşi Enver A.'ya 160, Fatih Ç.'ye 166, Enver S.'ye 100 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar da 2 ile 70 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 31 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası alan çete üyesi Mehmet Y. (34) tutuksuz yargılandığı için Yargıtay'ın kararı onamasının ardından kaçtı. Polis hükümlünün peşine düşerek bugün şafak vakti Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evine geldiğini öğrenip baskın yaptı. Yapılan baskında hükümlü yakalandı. Hükümlü emniyete getirilip işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye, oradan da cezaevine gönderildi.
Şahıs adliyeye götürülürken suçsuz olduğunu ileri sürerek basın mensuplarına "Bir gün siz de yargılanacaksınız" diye tehdit etti.
Bu arada polis aynı davadan "Hürriyetten yoksun bırakma ve örgüt üyeliğinden" 12 yıl hapis cezası alan Esra Ö., 10 yıl hapis cezası alan İrfan A. (46), "Fuhşa teşvik, yer temin etmek ve aracı olmak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Adnan Ş. (54), "Kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 10 yıl hapis cezası alan Kasım D. (26), "Fuhşa teşvik, yer temin etme ve aracılık etmek" suçlamasıyla 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Emel H. (47) "Fuhşa aracılık, teşvik ve yer temin etmek" suçlamasıyla 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Hatice Ö. (33) ve "Fuhşa teşvik aracılık ve yer temin etmek" suçlamasıyla 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Esevil S. yakalanmış ve cezaevine gönderilmişti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar