Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ameliyat Masasındaki Ölüme 3 Yıl Hapis

Gaziantep'te 2,5 yıl önce ameliyat ettiği hastanın ölümüne sebep olduğu iddia edilen doktor 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ameliyat Masasındaki Ölüme 3 Yıl Hapis

Yerel   A+a-

İyi hali ve kişiliği sebebiyle hapis cezası 18 bin 200 TL para cezasına çevrilen doktora 1 yıl meslekten uzaklaştırılma cezası verildi.
Gaziantep 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuksuz olarak yargılanan Dr. M.İ.P., son kez hakim karşısına çıktı.
MAHKEMEDE İLGİNÇ SAVUNMA
Esas hakkında savunma yapan sanık avukatı Ali Elibol, "Meydana gelen olayın doktor hatası değil ,tıp biliminin yeterli gelişme göstermemesinden kaynaklanmıştır. Bu nedenle sunmuş olduğumuz uzman görüşlerinin dikkate alınarak sanığın beraatini talep ediyoruz" dedi. Mağdur avukatı Harun Kerse ise "55 tane profesör, ölüme doktorun sebebiyet verdiğini söylemiştir. Bu nedenle sanığın cezalandırmasını talep ediyoruz" dedi.
3 YIL HAPİS CEZASI
Bunun üzerine mahkeme, Doktor M.İ.P.'yi 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız olması sebebiyle ceza 2 yıl 6 ay indirilirken, ekonomik durumu ve kişiliği göz önüne alınarak hapis cezası 18 bin 200 TL paraya çevrildi. Ayrıca doktor, 1 yıl süreyle meslekten uzaklaştırılma cezasına çarptırıldı.
Ölen Elmas Yalvaç'ın eşi Mehmet ise ameliyat sırasında bıçağın mideye denk geldiğini iddia etti. Yalvaç, "Doktora ameliyat ederken midesine bıçak vuruyorsun. Ama 'neden dikmiyorsun' dedim. 55 tane profesörün onayıyla, bu hastanın doktor hatası olduğunu tespit ettiler. Benim bir oğlum, 4 tane kızım var. Annesiz kaldılar. Bir doktorun hatası, bir aileyi felç etti. Bizim canımız yandı. Biz istiyoruz ki başkalarının canı yanmasın" dedi.
Hayatını kaybeden Elmas Yalvaç'ın safra kesesinden rahatsız olduğunu söyleyen eltisi Güngör Gümüş de, "Devamlı doktorun kontrolündeydi. Ameliyata olması gerekiyordu. Yatıştan bir gün sonra, ameliyat edildi. Ameliyat iyi geçti diyerek bir kaç gün sonra taburcu edildi. Ertesi gün yine rahatsızlandı. Kendisini hastaneye ben götürdüm. Doktor bana, 'Siz hastaya iyi bakamıyorsunuz' dedikten sonra hastaneye yatırdı. Akşam da, 'Hasta iyi merak etmeyin' diyerek bizi tekrar eve gönderdiler. Ertesi günü tekrardan kötü oldu. Yine hastaneye götürdük. Doktora, 'Hastamızın bir şeyi varsa başka bir ile götürelim' dedik. Bize, 'Gerek yok, siz iyi bakamamışsınız burada kalsın' dedi. Taburcu olmasının ardından tekrar rahatsızlaşınca fakülteye götürdük. 'Ameliyat olurken midesi delinmiş' dediler. Ameliyata aldılar ancak sabaha karşı kalbi durdu" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş