Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Aceleci Bebekler,Doktorlarıyla Buluştu

Türkiye'de her yıl 130 bin düzeyinde bebeğin prematüre dünyaya geldiği günümüzde bu alanda tam donanımlı hizmet veren Başkent Üniversitesi

Aceleci Bebekler,Doktorlarıyla Buluştu

Sağlık   A+a-

Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yapılan bakım ve tedavilerle adeta yeniden hayata tutunan bebekler, "Dünya Prematüreler Günü"nde bir araya geldiler.
Başkent Üniversitesi Adana Seyhan Hastanesi'nde düzenlenen kutlama törenine, annelerinin kucağında ya da okullu bir öğrenci olarak anne ve babalarının ellerinden tutarak gelen bir zamanların prematüre bebekleri için pastalar kesildi, anılar paylaşıldı, duygu yüklü ama bir o kadar da mutlu anlar yaşandı.
Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Yenidoğan Bölümü Birim Sorumlusu Prof. Dr. Hande Gülcan, "Erken doğarak yaşam mücadelesi veren ve sağlığına kavuşan çocukları bugün burada sağlıklı ve büyümüş olarak görmek bizleri çok mutlu etti. Bu anları yaşamak hastanemizin yöneticileri ve çalışanları için gurur kaynağıdır. Şu an burada büyümüş okulla gidecek yaşa gelmiş prematüre olarak doğan bebeklerimizi görüyoruz. Bu bir ekip işidir, mesai arkadaşlarım başta Doç. Dr. Bilin Çetinkaya, Uzm. Dr. Bilgin Törer olmak üzere tüm yenidoğan ekibimize gösterdikleri emekler için teşekkür ediyorum'' dedi.
Katılan tüm ailelere sertifika ve ekibin emeğiyle hazırlanan anı magnetleri verilen etkinlikte prematüre olarak 27 haftalık ve 870 gr ağırlığında doğan Mehmet Mustafa ve Gülbahar Arslan çiftinin çocukları Hatice Arslan'ın da doğum günü kutlandı. 4 yaşına giren Hatice, doğum günü pastasını, yaşamasında büyük emeği geçen Prof. Dr. Hande Gülcan ile birlikte kesti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar