Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlik Nakli Bekleyen Berivan'ın Feryadı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Talasemi (Akdeniz anemisi) hastası 11 yaşındaki Berivan Atabay,ilik nakli olabilmek için yardım bekliyor

İlik Nakli Bekleyen Berivan'ın Feryadı

Sağlık   A+a-

Talasemi hastalığından daha önce 3 çocuğunu kaybeden Fatma ve Hüseyin Atabay çiftinin 11 yaşındaki kızları Berivan da doğuştan Talasemi hastası.
20 günde bir 2 ünite kan verilen ve arkadaşlarıyla oyun oynadığında halsizleşen Berivan, bu yüzden sadece evlerinde bebekleriyle oynuyor.
Berivan Atabay, üç ağabeyinin bu hastalıktan öldüğünü belirterek, "Ben de ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum, arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum. Onlar oynayınca çok üzülüyorum. Ben büyüklerimden Allah rızası için yardım bekliyorum" dedi.
Baba Hüseyin Atabay, 11 yıldır hastaneye götürdüklerini belirterek, "Biz kan bulamıyoruz. 2 ünite kan veriyoruz. Yağmur çamur demeden 2-3 arabayla gidiyoruz. Bazen yer bulamıyoruz, numara alamıyoruz, tekrar geri geliyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Anne Fatma Atabay, kızının yaşamak istediğini bu yüzden ilik nakli olması gerektiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar