Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Avukat Ülkü Tolunay Baroya Aday

Adana Barosu'na kayıtlı,32 yıllık avukat Ülkü Tolunay,Adana Baro Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Avukat Ülkü Tolunay Baroya Aday

Gündem   A+a-

Hukukun üstünlüğü ve evrenselliğinin hayata geçirilmesiyle mesleğin daha saygın bir noktaya çıkarılacağını, toplumsal iyiliğin ve dünya barışının ancak hukuksal sınırlar içinde gerçekleşebileceğini barış içinde yaşanan dünyada 'insan'ın hak ve onuruyla daha özgür yaşayabileceğine inandığını vurgulayan Tolunay, "Çağ değişir, yaşam değişir, biz hep insanı savunuruz" dedi.
Baronun, mesleğin onurunu, saygınlığını ve deneyimini dünden yarına taşıyan bayrağın, daha yükseğe çekilmesinde bir kilometre taşı olduğuna işaret eden Tolunay, şunları söyledi:
"Baroların toplumsal yaşamdaki saygınlığı mesleğe saygıyı da doğuracaktır. Barolar, adaletin gerçek anlamda hayata geçirilmesinde, toplumun vicdanı olmalıdır. Genç meslektaşların geleceğe umutla ve iyimserlikle bakmasını sağlayan, her meslektaşını bir aile sıcaklığı ile kucaklayan bir anlayışta olmalıdır. İnsanlık tarihinden süzülerek gelen, hukuk önünde eşitlik ve adil yargılanma hakkı, yaşam hakkı ile birlikte anılmaktadır. Yani savunma, yaşam kadar değerlidir. Savunurken kendi hakkımızı da öncelikle savunmak zorundayız. Çağ değişir, yaşam değişir, biz hep insanı savunuruz. 32 yıldır ifa etmiş olduğum mesleğimi de savunmak için adayım."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar