Skip Navigation Links

Sabit Eren'den Hemşehrilerine Vefa Örneği..

İftar yemeğini finanse eden memleketi Hassa'ya düşkünlüğüyle tanınan Hayırsever İşadamı Sabit Eren tüm misafirlerle tek tek ilgilendi..

Gündem   A+a-

 
 
Memleketi Hassa’ya rahmetli annesi Güler Eren adına yaptırdığı anaokulu ve uzun yıllardır da eğitim yardımlarıyla tanınan Hayırsever İşadamı Sabit Eren, İskenderunlu Hassalılar Derneği’nin organize ettiği iftar yemeğini finanse ederek takdir topladı..
İftar yemeğindeki örnek birlikteliğe, AK Parti ve MHP milletvekilleri Mehmet Öntürk ile Şefik Çirkin’in yanı sıra, Hassa ve Dörtyol Kaymakamları, İskenderun ve Dörtyol Belediye Başkanları ile daha bir çok önemli isim katılarak iftar yemeğine ayrı bir önem kattılar..
 
 
Sabit Eren’den Hemşehrilerine Vefa Örneği..
 
İskenderunlu Hassalılar Derneği, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun, Hassa ve Dörtyol’un mülki amirleri ve belediye başkanlarının katıldığı iftar yemeğinde hemşehrileriyle bir araya geldi.
İskenderunlu Hassalılar Derneği Yönetim Kurulunun organize ettiği, dernek yönetim kurulu üyesi Erenler Demir Çelik Sanayi Sahibi ve Er-Tu Demir Çelik Sanayi Ortağı Sabit Eren’in finanse ettiği iftar yemeğinde örnek bir hemşehrilik ruhu ortaya kondu.
Hassalılar Derneği yönetim kurulu üyeleri ile iftar yemeğini finanse eden Hayırsever İşadamı Sabit Eren, tüm misafirleri 3 M Garden Club önünde birlikte karşıladılar.
Hassa’ya hizmetlerinden dolayı Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük ile rahmetli annesi Güler Eren adına yaptırdığı anaokulu nedeniyle Hayırsever İşadamı Sabit Eren’e Hassalılar Dernek Başkanı Mehmet Köstü tarafından plaket verildi.
 
Memleketi Hassa’ya ve hemşehrilerine olan düşkünlüğüyle tanınan İşadamı Sabit Eren, Hassa’ya yatırım yapan ilk hayırsever olarak örnek bir tablo ortaya koymuştu.
AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, CHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlui, AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil ile Kırıkhan’ın eski Demokrat Partili Belediye Başkan adayı yeni AK Parti’li Ayhan Yavuz ve daha yüzlerce Hassalı iftara katılarak örnek bir birliktelik ortaya koydular.
 
“Hassalı İşadamları Sabit Eren gibi Hassa’ya sahip çıkmalıdır!”
Hassalılar Derneği Başkanı Mehmet Köstü yaptığı konuşmada, iftar yemeğini finanse eden Hayırsever İşadamı Sabit Eren’den övgüyle söz ederken, aynı zamanda Hassa dışında yaşayan tüm işadamlarını da Sabit Eren gibi memleketlerine yatırım yapmağa davet etti.
Dernek Başkanı Mehmet Köstü Hassalılar’a hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Bugün burada bulunmanın mutluluğunu birlikte yaşadık, geleneksel hale getirmek istediğimiz bir yemekti, bu bir başlangıç oldu. Bunun sürekli olabilmesi için biz Hassalılar Derneği olarak bu gayretimizi devam ettireceğiz. Bu yemeğin verilmesinde maddi katkıları ve büyük destekleri olan, aynı zamanda derneğimizin yönetim kurulu üyelerinden olan Mehmet Sabit Eren beye çok teşekkür ediyorum.
Biz İskenderunlu Hassalılar Derneği olarak, geleneksel dernek anlayışının ötesinde daha profesyonel dernek anlayışı için çaba sarf ediyoruz. Mahalli derneklerdeki sorunları biliyoruz, sadece özel günlerde bir isim duyurma, özel günler dışında pek rastlamadığımız isimler ama biz bunları yıkmaya çalıştık.
 
Özellikle Hassalı hemşerilerimizi bir araya getirmek, tanıştırmak Hassa’yı tanıtmak, Hassa’nın sorunlarını gündeme getirmek, bunlara çözüm aramak için bu derneğin faaliyetlerini yürütüyoruz. Bunda kısmi başarılara da ulaştığımızı tahmin ediyorum. Özellikle Hassa’yı bir bütün olarak ele alıp, dışarıda ki Hassalılar ve Hassa’da yaşayan hemşerilerimiz, onların sorunlarına birlikte çözüm bulma çabası içerisindeyiz. Bunun için defalarca gerekli mercilerle görüşmelerimiz oldu konuşmalarımız oldu. Ama biz biliyoruz ki Hassa’nın sorunu bitmez. Çünkü dördüncü bölge ilan edilmiş bir kaza ve biz bu yörenin buraya gelmiş olan çocuklarıyız. Memleketimize sahip çıkıyoruz.
Bu sorunların nasıl çözülebileceğini tahmin ediyoruz. Hassalı işadamları ki yeterince dışarıda vardır bu insanlarımız, Hassa’ya dönerse ve dışarıda ki işadamlarımız bir şekilde Hassa’yı tanırsa ve buradan bir kazanç elde edileceğini tahmin ederse, bu sorunları rahat çözebileceğimiz kanısındayım. Bazı işadamlarımızın dönmesiyle birlikte örneğin genç işadamı arkadaşımız Sabit Eren beyin şuan Hassa’ya bir anaokulu yaptırmaktadır. Yatırım konusunda diğer işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Hassa’nın sorunlarını bu çözecektir. Sorunların çözülmesi için Hassa Kaymakamı genç arkadaşımız gerçekten büyük çaba sarf etmektedir. Sayın Milletvekillerimizden özellikle destek bekliyoruz. “
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet