Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Adana'da Dernek Operasyonu: 8 Gözaltı

Türkiye Emekliler Derneği Adana şube başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek gözaltına alındı

Adana'da Dernek Operasyonu: 8 Gözaltı

Yerel   A+a-

Adana'da kredi çeken emekliden komisyon aldıkları, emekliye yapılan yardımlarda usulsüzlük yaptıkları ileri sürülen iki emekli derneği şube başkanıyla birlikte 8 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Müdürlüğü'ne Türkiye Emekliler Derneği ve Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği Adana Şube Başkanlıkları'nda rüşvet alındığı ve usulsüzlük yapıldığı yönünde ihbar geldi. Mali büro polisleri bu ihbar üzerine harekete geçerek derneğin faaliyetlerini takip etmeye başladı.
İddiaya göre yapılan takip sonucunda Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek ile Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği Adana Şube Başkanı Ahmet Kahraman'ın zor durumda olan ve kredi çekmek isteyen emeklilere kredi çekmesinde yardımcı olup komisyon aldığını ayrıca emeklilere yardım için anlaşılan özel bir firmadan yardım amaçlı alınan malzemelerde de usulsüzlük yaptıklarını belirledi. Polis bir süre dernek başkanlarına takip edip bugün şafak vakti operasyon için düğmeye bastı.
Polis eş zamanlı olarak Ankara ve Adana'da 8 adrese baskın yaparak aralarında iki dernek başkanı, dernek ve özel şirket çalışanlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Başkan İyiyürek gözaltına alınınca neyle suçlandığını bilmediğini kendisinin emeklilere yardım ettiğini söyledi. Polis evlerinden aldığı dernek başkanlarını dernek binalarına getirerek burada arama yaptı. Polis daha sonra zanlıları sorgulamak üzere emniyete götürdü. Zanlıların ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Son zamanlarda emekli derneği başkanları TOKİ tarafından emekliye ucuz taksitlerle ev verileceğini söyleyip, üye olmak kaydıyla emeklilerin konut almasında yardımcı olacakları yönünde açıklamalar yapmışlardı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar