Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Küçükcan: 'Adana'ya Canlılık Gelecek'

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. TALİP KÜÇÜKCAN, BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NUN 'ÖNCÜ ŞEHİR' OLARAK GÖRDÜĞÜ ADANA'NIN DA YATIRIM VE KALKINMA PROJEL

Küçükcan: 'Adana'ya Canlılık Gelecek'

Adana   A+a-

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 1 Kasım Seçimleri'nden sonra oluşan istikrar ve güven ortamında bütün şehirlerimize yönelik yeni kalkınma hamleleri gerçekleştirileceğini, bu çerçevede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'öncü şehir' olarak gördüğü Adana'nın da yatırım ve kalkınma projelerinden büyük pay alacağını söyledi.
Adana'nın ticaret, ulaşım ve göç kavşağında stratejik bir konumda bulunduğunu, kozmopolit sosyolojik yapısı ile kültürel zenginliğinin diğer şehirlere kıyasla daha fazla olduğunu belirten Küçükcan, AK Parti hükümetleri döneminde Adana'ya 23 milyar lira yatırım yapıldığını, aynı dönemde Antalya'ya 19,5 milyar lira tutarında merkezi hükümetten kaynak aktarıldığını söyledi. Milletvekili Küçükcan, bu rakamların AK Parti iktidarlarının, hükümet tarafından yapılması gereken alt yapı hizmetleri konusunda Adana'ya gereken özeni gösterdiğini, bundan sonra da geniş kaynaklar ayıracağını söyledi.
ADANA'YA YENİ KALKINMA HAMLESİ
Adana'da okul, hastane, müze ve çevre yolu gibi yatırımlarda büyük atılımlar yapıldığını ifade eden Küçükcan, "Kentlerimiz medeniyet anlayışımızın yansıtıldığı mekanlar olmalıdır. AK Parti'nin medeniyet anlayışında kentlerin tarihi ve kültürel köklerinden koparılmadan gelişmesini sağlamak, modernite ile gelenek arasındaki geçişkenliği mümkün kılmak, tarihi dokuyu ve kültürel zenginliği korumak, mimaride insan ve toplum odaklı bir perspektif çizmek, bütün bunları yaparken de şehrin ruhunu korumak önemlidir. Adana'ya bakışımızın temelinde de bu yaklaşım vardır. Bu çerçevede Adana'da ilgili paydaşlar ile danışarak, onların da görüş ve önerilerini alarak yeni kalkınma hamlesi başlatılacak, tabir yerinde ise toplumun bütün kesimlerinin beklentilerini yansıtan Adana'ya yeni bir ruh üflenecektir. Adana hali hazırda bölgesel olarak en büyük şehirdir ve Türkiye ölçeğinde de üst sıralardadır. Bu şehirden seçilen siyasiler olarak bize düşen görev Adana'nın potansiyelini kullanmasına yardımcı olmak, iş dünyası, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin getireceği talep ve projeleri takip ederek bunların hayata geçirilmesini kolaylaştırmaktır" şeklinde konuştu.
"YEREL YÖNETİMLER DE SORUMLU"
Milletvekili Küçükcan, 2004 yılında kabul edilen Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın yerel yönetimleri güçlendirdiğini, sorumluluklarını da aynı oranda artırdığını belirterek özellikle Adana gibi büyükşehir statüsündeki illerin şekillenmesinde, büyümesinde ve kalkınmasında yerel yönetimlerin, yani büyükşehir belediyelerinin belirleyici rolleri olduğunu söyledi.
Küçükcan şöyle devam etti:
"Son 13 yılda Adana'ya ciddi oranda kamu kaynağı aktarılmıştır. Yani Ankara'daki merkezi hükümet alt yapı için gerekli yardımları aktarmıştır. Adanalıların elbette siyasilerden ve seçilen milletvekillerinden beklentiler olacaktır. Bu son derece doğal ve haklı bir beklentidir. Ancak Gaziantep, Antalya, Konya, Kayseri, Bursa gibi büyükşehirler ile karşılaştırıldığında Adana'nın aynı hızla gelişmediği yönündeki şikayetlerin asıl muhatabının mali ve idari özerkliğe sahip eski ve yeni Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimleri ile merkez ilçe belediyelerinin olduğunu görmek gerekir. Çünkü bu şehirlerin hızlı gelişmesi ve düzenli büyümesindeki temel faktör merkezi hükümetin planlaması ya da bu şehirlere ayrıcalıklı davranması değil, adı geçen şehirlerdeki yerel yönetimlerin vizyoner ve başarılı olmalarıdır."
"MİLLETVEKİLLERİ DESTEĞE HAZIR"
Küçükcan, AK Parti milletvekilleri olarak Adana için çalışmalarını sürdürdüklerini, kendilerine gelecek yeni proje önerilerine destek olmaya hazır olduklarını, diğer parti milletvekillerine birer mektup yazarak Adana için ortak bir toplantı daveti ilettiklerini söyledi. Milletvekili Küçükcan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Yerel yönetimlerin yenilikçi ve sürdürülebilir projelerine milletvekilleri de siyasi destek verirse projelerin hayata geçmesi daha da hızlanır. Ancak büyükşehir statüsündeki illerde stratejik planı, yıllık hedefleri, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçeyi hazırlama ve uygulama yetkisi milletvekillerinde değil büyükşehir belediyesi yönetimindedir. Adanalıların bu açıdan da bir değerlendirme yaparak yerel yönetimleri sorgulamaları, halkın beklentilerini daha güçlü biçimde dile getirmeleri, büyükşehir belediyesi yönetiminin Adana'ya ilişkin fikir ve proje üretmesinde ısrarcı olmaları gerekir. Öte yandan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar geldiğinde büyükşehir belediye başkanının siyasi nezaket çerçevesinde devlet ricalini karşılaması ve Adana'nın projelerinin hayata geçmesi için onlarla görüşmeler yapması gerektiğini Adanalıların yerel yönetimlere hatırlatması yararlı olacaktır."

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar