Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Silifke Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

SİLİFKE BELEDİYE PERSONELİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Silifke Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

Adana   A+a-

Silifke Belediyesi ve Akdeniz İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle, belediye bünyesinde görev yapan taşeron personele yönelik temel ilk yardım eğitimi verildi.
Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen eğitim semineri belediye birimlerinden yaklaşık 50 personelin katılımıyla gerçekleşti. Akdeniz İlk Yardım Eğitim Merkezi Eğitimcilerinden Yeliz Kutluk, Esin Şahbaz, Senem Soydan Altaş, Zeynep Çiğişar ve Erhan Özmen tarafından verilen eğitimde, ilk yardım konusunda pratik bilgiler anlatıldı. Eğitim boyunca pratik bilgilerin yanı sıra cansız mankenler üzerinde uygulamaların da yaptırılması personelinderse etkin katılımını sağladı.
Belediye çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.
Bilinçli şekilde yapılan ilk yardımın insan hayatını kurtarmada öncelik oluşturduğuna dikkat çeken Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, kendisinin de bir doktor olduğunu, hayat kurtarmanın ne kadar büyük önem arz ettiğini belirterek, "Çağdaş toplumlarda insanların temel sağlık bilgisine sahip olması gerekir. İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesi şart. Kamu ve özel kurumlarda mutlaka ilk yardım eğitimi almış personel bulundurulmalıdır. İşte bizlerde Silifke Belediyesi olarak çalışan personellerimizin eğitimlerine büyük önem veriyoruz. İki gün süresince verilecek eğitimlerde personele insan vücudu ve işleyişi, hasta ile yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, ısı dengesi bozuklukları, kırık, ezilme ve burkulmalar, kafatası ve omurilik yaralanmaları, bilinç bozukluğu, havaleler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, vücutta solunum yolları tıkanmaları, boğulmalar ve zehirlenmeler, hastanın taşınması konularında bilgiler verildi. Emeği geçen ilk yardım eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar