Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Nizip'te Atatürk Ve Eğitimi Konferansı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Nizip'te Atatürk Ve Eğitimi Konferansı

Adana   A+a-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Atatürk ve eğitim' konulu konferansta konuşan GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Akdağ, "Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için eğitim ve öğretim faaliyetlerine önem verilmeli" dedi.
Nizip Eğitim Fakültesi tarafından Çarşamba günleri düzenlenen etkinlikler kapsamında, Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle "Atatürk ve eğitim' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan GAÜN Öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Akdağ, Atatürk'ün eğitim anlayışı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında eğitim alanında yapılan inkılaplar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Akdağ, "Selçuklu ve Osmanlı Devletleri'nin ardından bitti denilen Türk Milleti tekrar ayağa kalkmıştır. 92 yıllık Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için eğitim-öğretim faaliyetlerine önem verilmeli ve geliştirilmelidir. Her toplumda ya da devlette sorunlar sıkıntılar yaşanabilir. Önemli olan mevcut sorunların bir an evvel akılcı yollarla çözülmesi. Şu an için ülkemizin geldiği konum azımsanmayacak bir düzeydedir. Bunu göz ardı edemeyiz. Atatürk'ün de belirttiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için de elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" dedi.
Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle anan Akdağ'a, konferansın sonunda Doç. Dr. Hakan Akdağ'a Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından günün anısına plaket verildi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş