Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bit Pazarı AVM'leri Solladı

Seyhan ilçesindeki Güney Kuşak Bulvarı'nda yıllardır kaldırım üstlerinde ilkel koşullarda hizmet veren 'bit pazarı' hiç olmadığı kadar ilgi görüyor

Bit Pazarı AVM'leri Solladı

Yaşam   A+a-

Adana'da ilgi odağı birçok AVM'nin ürün yelpazesini aratmayan 'bit pazarı', "Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı" sözünün aksine, binlerce kişinin cazibe merkezi haline geldi. Özellikle göçmenlerin akınına uğrayan kentin işlek noktasındaki bit pazarı, birçok sorunu da beraberinde getiriyor.
Suriyeli göçmenlerin pazar yerine yakın mahallelerde yaşıyor olması, bit pazarını cazibe merkezi haline getirdi.
Artan Suriyeli nüfusu nedeniyle yerel esnafın yanı sıra Suriyeli göçmenlerin de tezgah açtığı kaldırımlar adeta müşteri akınına uğruyor. Elektronikten giyeceğe, yiyecekten canlı hayvanlara, parfümeriden müzik enstrümanlarına sıfır ve ikinci el birçok ürünün satıldığı bit pazarındaki tezgahlar, kaldırımdan ana caddeye taşıyor.
SATIŞLAR GÖZ KARARIYLA YAPILIYOR
Pazarda giyinme kabini olmadığı için vatandaşlar, beğendikleri ürünü göz kararı üzerine yakıştırıp satın alıyor. Yola saçılmış ürünler ve yoğun müşteri kalabalığı da Güney Kuşak Bulvarı'nda trafiği durma noktasına getiriyor. 7'den 70'e kadın-erkek herkesin ilgi gösterdiği pazarda çocuklar da satış yapan ailelerinin yanında, diğer çocuklarla günlük hayatlarını sürdürüyor. Bazen satış yapan, zaman zaman ise oyun oynayan çocuklar renkli görüntüler oluşturuyor.
FAKİRİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
Vatandaşlar, bit pazarının artık sosyete pazarı olduğunu dile getirdi. Pazarda 5-10 liraya pantolon, ayakkabı, bluz gibi ürünleri kolayca bulabildiklerini anlatan vatandaşlar, 200-300 liraya bilgisayar satın almanın bile mümkün olduğunu ifade etti. Güney Kuşak Bulvarı'nın yoğun trafiğine maruz kalan sürücüler ise pazarın başka bir yere taşınması gerektiğini dile getirdi. Düşük bütçeli vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği bit pazarı, "Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı" sözünün aksine fakirin uğrak yeri oldu.
YENİ BİT PAZARININ AKIBETİ BELİRSİZ
Bit pazarının başka bir yere taşınması için girişimde bulunan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Vedat Dalokay Hal Kompleksi'nin arka tarafında bulunan Arslandamı İş Merkezi'ne 120 bit pazarı esnafı için 2009 yılında ucuz ödemeli site yaptırmış ve bunların bazıları kiralanıp bazıları da satılmıştı.
Adana Eski Eşya Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Yüknük, ödemeleri yapmalarına rağmen iş yerlerinin kendilerine teslim edilmediğini ve sitenin atıl durumda olduğunu dile getirmişti. Daha sonra da bu sitenin 'kuş pazarı' olarak hizmet vereceği gündeme gelmişti. 2009 yılında ihalesi yapılan yeni bit pazarının akıbeti merak konusu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar