Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Müteahhitler Kahvaltıda Buluştu

AYAMDER,Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a mania sorunun çözümünde gösterdiği çaba nedeniyle,onur plaketiyle teşekkür etti

Müteahhitler Kahvaltıda Buluştu

Gündem   A+a-

Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Riva Reşatbey Boutique & Business Hotel'de AYAMDER ve Sarp OSGB iş birliği ile gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Adanalı yapı müteahhitlerinin konuğu oldu. Karalar'ı kahvaltıda ağırlayan AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, geleneksel hale getirdikleri kahvaltılı toplantılarda kent yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. Bu tür buluşmaların, yöneticilerle müteahhitler arasındaki diyologun artmasına katkıda bulunduğunu kaydeden Vursavuş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a ise mania sorunun çözümündeki çabaları nedeniyle özel bir teşekkür borçları olduğunu vurguladı. Vursavuş, "Belediye Başkanlarımızla, kent yöneticilerimizle açık bir diyalog döneminde yaşıyoruz. Başkanlarımızla diyalog kurmada çözüm arayışında hiç bir sıkıntımız olmuyor. Bu Adana adına çok güzel bir ortam" dedi.
MANİA ÇÖZÜME KAVUŞTU
Adanalı müteahhitlerin en önemli sorunlarından birisinin "mania" problemi olduğunu kaydeden Vursavuş, "Derneğimiz kurulduğu günden beri bizi en çok uğraştıran sorunlardan bir tanesi maniadır. Belli bir bölgede mania yüzünden çok ciddi sıkıntılar oluşturdu. Biz zaman içerisinde çok emek göstererek halletmeye çalıştık. Ancak Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve ekibi bu konuda büyük çabalar gösterdi ve sorunun çözümünü belli bir noktaya getirdi. Konu şimdilik parsel bazında çözüldü gözükse de ucunun nereye varacağını bildiğim için bence mania sorunu Adana'da çözülmüştür. AYAMDER üyesi arkadaşlarımız aylardır alamadıkları gerekli izinleri alacaklardır. 7-9 kat sınırlarını aşıldı. Artık 20 kata mania izni alındı bu da Adanamız için önemli bir başarıdır" diye konuştu.
İNŞAAT SEKTÖRÜ BİR ÜLKENİN KALKINMASIDIR
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yaptığı konuşmada, göreve gelmeden önce mania konusunu bilmediğini belirterek şunları kaydetti:
"İnşaat sektörü çok önemli olduğunu her zaman her platformda şöylemişimdir. Bir ülkenin kalkınmasında büyü paya sahip bir sektördür. Adana'daki mania sorununu yüzde yüz değil ama önemli ölçüde sonuca ulaştırdık. Mania bugün başlayan bir sorun değil. Yıllardır bu sorun var. Gayri hukuki ruhsatlar alınarak bazı yapıları oluşturulmuştur. Mania sorununda uçuş kolonisi dışındaki hatların çözümü mümkün, bizim çalışmamızın sonucu ortaya çıktı. Şimdi 10 parselde yaptık bunu arttırmamız lazım. Müteahhit kardeşlerimiz bize gelip başvuru yapacaklar, biz belediye olarak çalışmamızı yapacağız. Adana inşaat mağdurlarına hayırlı olsun diyorum. Çünkü 282 bina ruhsata almış binanın inşaatı mania sorunu yüzünden, durdurulmuş. Bunun neticesinde vatandaşlarımız ve müteahhitler mağdur olmuşlardı."
Kahvaltının sonunda Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş tarafından Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a onur plaketi verildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar