Skip Navigation Links

Dabb'dan Meslek Edindirme Kursları

DABB Mersin'de istihdama katkı sağlamak amacıyla başlattığı meslek edindirerek hayata hazırlama kursları yeni dönemde de sürüyor

Dabb'dan Meslek Edindirme Kursları

Yaşam   A+a-

Mezitli Kaymakamlığı ile işbirliği yaparak mesleki beceri kazandırmak amacıyla kurslar düzenleyen DABB, mefruşat ve rölyef kursları ile yeni dönemi başlattı.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçen yıldan bu yana kurslar düzenleyerek istihdama destek olduklarını belirterek, "Birliğin kültürel faaliyetleri ve meslek edindirme anlayışı çerçevesinde ücretsiz kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Biz istihdama ve vatandaşlarımıza bir nebze dahi olsa katkıda bulunmanın çabası içindeyiz. Geçen dönem yüzlerce vatandaşımız sertifika alarak meslek sahibi oldu" diye konuştu.
DABB'ın Tece'deki eğitim merkezinde kursiyerleri ders görürken ziyaret eden Başkan Çetin, yoğun ilgiyle karşılaştı. Kursiyerler kendilerine böyle bir imkan sunulduğu için Çetin'e teşekkür ettiler.
Kursların bir diğer amacının da vatandaşları sosyal hayata kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Çetin, kursiyerlerin evlerinde de bu işi devam ettirebileceklerini, ortaya çıkan el emeği eserleri sergileyip satabileceklerini belirtti.
Ücretsiz olarak iki dalda gerçekleştirilen eğitimlerde her yaş grubundan yaklaşık 40 kursiyer bulunuyor. Kurslar hafta içi 5 gün 13.00-16.30 saatleri arasında veriliyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet