Skip Navigation Links

Çukurova GİAD Huzurevine 4 Küçük Ev Yaptırdı

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD)üyeleri, Adana Huzurevi'ndeki Küçük Evler Projesi'ne 4 ev yaptırarak katkıda bulundu

Çukurova GİAD Huzurevine 4 Küçük Ev Yaptırdı

Gündem   A+a-

10 yıldır huzurevi sakinleriyle iftar yemeklerinde buluşan Çukurova GİAD'ın üyeleri ile huzurevi sakinlerinin yolları, bu kez yaşlılara hizmet açısından büyük önemi bulunan Küçük Evler Projesi'nde buluştu. Çukurova GİAD, 45 metrekare büyüklüğünde, içerisinde mutfak, banyo da olmak üzere 1+1 evlerin yer aldığı, 2 kişinin yaşadığı Küçük Evler Projesi'ne 4 ev yaptırarak destek verdi. İnşaatı yaklaşık 5 ay süren evlerin 2'si Çukurova GİAD üyeleri, diğer ikisi de Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve ağabeyi İskender Sakarya tarafından yaptırıldı.
Sakarya kardeşlerin yaptırdığı evler İskender Sakarya'nın kayınbabası merhum Orhan Özveren ve Ömer Faruk Sakarya'nın kayınvalidesi merhum Zübeyde Kirt anısına inşa edildi.
Türkiye'de ilk kez Adana'da uygulanıp, yaygın hale gelen Küçük Evler Projesi'nin büyümesine katkı sağlayan 4 küçük evin açılışı şölen havasında gerçekleşti. Karşılıklı olarak yaptırılan 4 evin bulunduğu meydana da "Çukurova GİAD Meydanı" adı verildi. Bu meydanda yapılan açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü İsmail Kılıç, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Çukurova GİAD üyeleri, üyelerin eşleri ve aileleri ile huzurevi sakinleri katıldı.
GENÇLERE YÖNELİK PROJE
Küçük Evler Projesi'ni başlangıçta sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini, bunun da yaşlılara verilen önem ve saygının göstergesi olduğunu bildiren Başkan Ömer Faruk Sakarya, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Yaşlılara sevgi ve saygı, Türk toplumunun geçmişten günümüze taşınan en önemli hasletlerinden birisidir. Bu bakış açısıyla, uzun yıllar hayat döngüsü içerisinde çalışmış çabalamış, yıllarını ailesine, işine, memleketine vermiş büyüklerimize yönelik bir projeydi. Ama onlarla her bir araya geldiğimizde, sohbetlerimizde, hüznü ve sevinci paylaşıp, hayat hikayelerini dinleyip, onları daha iyi anladıkça fark ettik ki aslında bu onlara değil bizlere, gençlere yönelik bir projeymiş. Anladık ki, hayat dünden ve bugünden ibaret değil. Bir de yaşanacak yarınlar var. Hayatın her dönemi anlamlı, ancak son dönemi bizce en özel, en önemli dönemiymiş. İşte bu dönem insanoğlunun yaşadığı uzun yıllarda edindiği tecrübelerle yaşamına yön verdiği dönemdir. Yine insanoğlunun uzun yıllarda edindiği bu tecrübelerini gelecek kuşaklarla paylaştığı dönemdir. İşte bu dönemde biz gençlere düşen görev, yılların bilgisine, birikimine sahip yaşlılarımızın günlük yaşantılarını kolaylaştırmak, hayata uyum sağlamalarında onlara yardımcı olmaktır. Ömrünün büyük kısmında vatana, millete, ülkeye hizmet eden değerli büyüklerimin, belki de bakıma muhtaç oldukları bir anlarında kimseye muhtaç olmadan, onurlu yaşamaları en büyük doğal haklarıdır. İşte bu inançla Çukurova GİAD üyeleri olarak, Adana'da ilk kez başlatılıp, Türkiye'ye örnek olmuş bir projeye, Küçük Evler Projesi'ne destek vermenin de gururunu yaşıyoruz. Evleri kullanacak değerli büyüklerimize hayırlı olsun. Güzel düşünülmüş Küçük Evler Projesi'ne destek vermeye tüm Adana halkını davet ediyorum."
"ÇUKUROVA GİAD ÖRNEK OLMALI"
Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü İsmail Kılıç da, Çukurova GİAD'ın Küçük Evler Projesi'ne verdiği desteğin diğer sivil toplum örgütlerine örnek olması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde huzurevleri hizmet modeli olarak ilk defa Adana'da gerçekleştirilen ve şu anda bu geniş alanda Çukurova GİAD üyelerinin desteğiyle sayıları 52 eve ulaşan Küçük Evler Projesi, Türkiye'ye örnektir. Emeği geçen Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya başta olmak üzere dernek yönetimine ve tüm üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerin bu işe bizzat gönüllü olarak destek vermesini anlamlı buluyor, bunun diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum" dedi.
Ömer Faruk Sakarya başkanlığındaki Çukurova GİAD ekibinin sadece Adana'da değil, Türkiye'de örnek projeler ve etkinliklere imza attığına dikkat çeken Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu vurguladı. Çelikcan, "Çukurova GİAD, bu projeyle bu hizmeti en iyi şekilde yerine getirmiş durumda. Devletin yanında da sivil toplum kuruluşlarının çok güzel hizmetler yaptığının bir örneğini burada yaşıyoruz" diye konuştu.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve dernek üyelerine bu güzel proje nedeniyle kutladılar, Küçük Evler Projesi'ne verilen hizmetin anlamlı ve güzel bir hizmet olduğunu bildirdiler.
Konuşmaların ardından küçük evlerin açılışları yapıldı. Evlerin yapımında katkısı bulunan dernek üyelerine ve Sakarya kardeşlere teşekkür plaketi sunuldu. Evlerin gezilmesi sonrası ise huzurevi bahçesinde konser verildi. Çukurova GİAD üyeleri, üye eşleri ve huzurevi sakinlerinin kaynaştığı açılış ve konser, keyifli saatler yaşattı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet