Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fatma Sefer Avrupa'da Türkü Rüzgarı Estiriyor

Türkiye ve Avrupa'da söylediği türkülerle gönüllere taht kuran sanatçı Fatma Sefer Gaziantep'in Barak Ovasında Ezo Gelin kültürünün

Fatma Sefer Avrupa'da Türkü Rüzgarı Estiriyor

Magazin   A+a-

yaşatılması için kilip çekmek istiyor. Sefer, "Yerel kültürlerin evrensel boyuta taşınmasında sanatçılara büyük görevler düşüyor" dedi.
Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan sanatçı Fatma Sefer, Anadolu'nun ezgilerini ve müzik kültürünü Avrupa'ya taşıyarak, bölgenin tanıtım çalışmalarına büyük bir destek veriyor. Kültürlerin yerelden evrensele taşındığının altını çizen sanatçı Fatma Sefer, Anadolu'nun ezgilerini seslendirirken yaşanmış öyküleri ve buram buram Anadolu kokan Türküleri seslendirmekten büyük bir keyif aldığını ifade ediyor. 13 yaşından bu yana Almanya'da hayatını sürdüren ve Türk Halk Müziğiyle sesini sanat dünyasında duyurmayı başaran Fatma Sefer, Türkiye özlemini ise söylediği türkülerle gideriyor. Sefer, "Sıladan uzak diyarlarda sımsıcak bir memleket hasreti, ana ocağı, ülkemin nefesidir benim için türküler. Yaşanmış ve yaşana gelen hayatların huzur ve umutların, ölümsüz aşkların demini taşır türküler" diyerek sanat aşkını ve yüreğindeki türkü sevgisini dile getiriyor.
BARAK OVASINDA EZO GELİNİ YAŞATMAK İSTİYOR
Sanatçı katıldığı TV programlarının yanı sıra Avrupa'nın değişik yerlerinde çıktığı sahnelerden adeta Anadolu'yu haykırarak türküleri yerelden evrensele taşımayı başarıyor. Sanatçının önümüzdeki dönemlerdeki çalışmalarında Türkiye'nin tarihi ve kültürel yapısını da dünyaya tanıtmak yer alıyor. Anadolu'nun doğal bir filim seti olduğunu ifade eden sanatçı Fatma Sefer, seslendirdiği parçalarla ilgili klipleri Gaziantep, Adana, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli ve Mardin gibi tarih kokan mekanlarda çekmek istediğini ifade ediyor. Gaziantep'in kendisini çok etkilediğinin altını da çizen Fatma Seven, Ezo gelinin öyküsünün yaşandığı Barak Ovasında bir klip çekerek dünyaya mal olan Barak kültürünün tanıtımında da katkılar sağlamak istediğini belirtiyor. Fırat ve Dicle nehirlerinin binlerce yıldır birçok ölümsüz öykülere ev sahipliği yaptığının da altını çizen Sefer bu öykülerin klipler yoluyla dünyaya taşınmasında Türkiye'nin önemli kazanımlara sahip olacağını da belirtiyor.
GÜLER DUMAN'LA SAHNE ALDI
Güler Duman gibi birçok ünlü isimle birlikte sahne alarak Türkü özlemini ve sevdasını seslendirdiği parçalara yansıtan sanatçı Fatma Sefer yüreğinde ki vatan özlemini ülke tanıtımına katkılar sağlayarak gidereceğinin de altını çiziyor. Türkiye'de de bir çok yerde sahneye çıkan ve halkın büyük beğenisini kazanan genç sanatçının önümüzdeki dönemlerde Gaziantep'ten başlayarak bir çok parçasına Türkiye'nin bir birinden farklı illerinde klip çekeceğinin altını çiziyor. Temmuz ayında piyasaya çıkan Kenan Çallı'nın seri albüm çalışmalarından 'Mızrap Tele Değince' adlı çalışmada Söz ve Müziği A. Kadir Demir`e ait olan 'Amman Yar' isimli özgün bir eserle katkı sağlayan Fatma Sefer, seslendirdiği parçaya Tanju Duman'ın yönetmenliğinde bir de klip çekerek hayranlarına önemli bir sürpriz yaptı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş