Skip Navigation Links

Almanya'dan Başkan Can'a Ödül

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can,Almanya'nın en önemli ödülleri arasında gösterilen Kybele ödülünü aldı

Almanya'dan Başkan Can'a Ödül

Gündem   A+a-

Başkan Can, ödülünü Federal Almanya Bavyera eyaletinin başkenti Münih'te düzenlenen törenle aldı.
Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer ve Münih'in önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude'nin himayelerinde gerçekleşen, 13. üncü Türk Alman Dostluk Ödülleri'nin (DTF) Federal Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft gibi önemli isimlerinde ödül sahibi oldu.
Kybele Ödülleri Federal Almanya Bavyera eyaletinin başkenti Münih'te düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törende söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı konuşma ile salondakiler tarafından ayakta alkışladılar.
Dünyanın en eski ve en önemli kenti olan Tarsus'tan selam ve sevgi getirdiğini belirten Başkan Can, "Bavyera eyaleti Başbakanı Sayın Horst Seehofer ve Münih'in önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Christian Ude'nin himayelerinde gerçekleşen 13.'üncü Türk Alman Dostluk Kybele Ödülleri'nde bulunmaktan son derece mutluyum. 26 Nisan 1991 tarihinde imzalanan Kardeşlik Sözleşmesinin 24'cü yılındayız. Yıllar önce atılan dostluk ve kardeşlik temelinin her geçen gün geliştiğini her geçen daha güzel bir anlam kazandığını gördük" dedi.
Avrupalıların Türklere ön yargı baktığını ifade eden Başkan Can, "Avrupalıda Türkiye için ön yargı var. Bu ön yargıyı önlemenin yolu Avrupalıya ülkemizi ve ülkemiz insanlarını tanıtmaktır. 24 yıl önce Kardeş Şehir olan Tarsus ve Langen Belediyeleri'nin bu projeleri kapsamında karşılıklı öğrenci mübadeleleri olmuş, heyetler gidip gelmiş ve çok güzel dostluklar kurulmuştur. Bu kardeşlik Türk-Alman dostluğuna da önemli katkı sağlamıştır. Bu dostluk sayesinde Avrupalıların Türklere bakış açısı değişmiştir. Geldiğimiz günden bugüne dostluğun kardeşliğin, bütün güzelliklerini ince ince yaşadığımızı ve bundan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnşallah şehirlerin kardeşliğini görerek konularına göre sivil toplum kuruluşları ve okullarımızda karşılıklı kardeş olurlar. İnşallah bu kardeşlik ilelebet sürecektir" şeklinde konuştu.
Tarsus ile Langen'in kardeşliği ilelebet süreceğini dile getiren Başkan Can, "Tarsus ve Langen Belediyeleri ile birlikte sivil toplum kuruluşların işbirliğinde Kardeş Langen Bolatlı İlköğretim okulu yapılmıştır. Bolatlı Mahallemizde bulunan bu okulumuz dostluğumuzun ve kardeşliğimizin en güzel meyvesi olarak bugün hizmet vermektedir. Bugün burada çok güzel ve tarihi bir günü yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu kardeşliği bugüne kadar sürdüren Langen ve Tarsus geçmiş Belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Saygı değer dostlarım, bu güzel programda emeği geçenlere, Bavyera eyaleti Başbakanı Sayın Horst Seehofer'e Münih'in önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Christian Ude'ye, Türk- Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Sayın Cihan Sendan'a, Langen Belediye Başkanı sayın Frieder Gebhardt'a ve katkı sağlayan tüm gönül dostlarıma teşekkür ediyorum. Tarsus ve Langen kardeşliğinin ilelebet yaşayacağını bir kez daha dile getiriyorum" cümlesini kullandı.
Başkan Can'ın konuşmasının ardından ödülü Langen Belediye Başkanı Dieter Pitthan ile Türk- Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan verdi.
Başkan Can'a Alman ve Türk dostluğuna yaptığı katkıdan dolayı teşekkür eden DTF Genel Başkanı Cihan Sendan, Tarsus'un Almanya için çok önemli kent olduğunu söyledi.
Sendan, "Türk Alman kardeş şehirleri arasındaki üretken ilişkilerin meyvesi olan, Tarsus'taki "Kardeş Langen İlköğretim Okulu" projesinden ötürü Tarsus Belediye Başkanımız sayın Şevket Can'a Kybele Eğitim Ödülü'nü layık gördük. Onur ödülümüzü, Federal Almanya'nın önceki Cumhurbaşkanı Sayın Christian Wulff'a verdik. Diğer onur ödülümüzün sahibi ise, 2015 yılının son döneminde, medeni cesaretinin bedelini Offenbach'ta yaşamıyla ödeyen üniversiteli genç kızımız Tuğçe Albayrak oldu. Bunun yanısıra, sert spor dallarından sayılan boksta, spor ahlakı ile örnek oluşturan eski dünya boks şampiyonu Fırat Aslan, Alman sinema dünyasındaki başarısıyla sevilen oyuncu Erol Sander, başbakanlığını yürüttüğü Kuzey Ren Vestfalya eyaletini yurt edinmiş olan göçmenlere yönelik samimi ve kararlı çalışmalarından dolayı Sayın Hannelore Kraft, sahibi olduğu Bentour şirketinin örnek çalışmaları ile iki toplum arasındaki dostluk sürecine katkılarından dolayı Sayın Kadir Uğur, Nobel Ödülü ile Türk edebiyatını dünyaya açan ve bunun Almanya'daki yansımasıyla, toplumların edebiyat köprüsünden yakınlaşmasına katkı sunmasından ötürü Sayın Orhan Pamuk'un bu yılki Kybele Ödülleri'nin sahibi oldular" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet