Skip Navigation Links

İhanete Değil Hizmet Etmeye Geldim !!!

Maliyetin altında su tarifesi dayatılarak AK Parti grubu tarafından suç işlemeye zorlandığını belirten Lütfü Savaş,

İhanete Değil Hizmet Etmeye Geldim !!!Web
TV

Gündem   A+a-

Hatsu’yu bütçesiz ve yatırım yapamayacak şekle getirmeyi amaçlayan siyasi bir şovla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.


İhanete Değil Hizmet Etmeye Geldim !!!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun bölge basınıyla kahvaltıda biraraya geldi.
Birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Adliye Arsuz Kavşağı ve Hatsu Genel Kurulu’nda yaşananlar başta olmak üzere bir çok konuda belgelerle konuştu.
İhanete değil hizmete geldiklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatsu genel kurulunda AK Parti grubunun teklif ettiği su fiyat tarifesinin maliyetin altında ve Hatsu’yu bütçesiz bırakmaya ve hizmet edemez noktaya getirmeyi amaçlayan bir teklif olduğunu söyledi.
Hatsu Genel Kurulu’nda AK Parti grubunun tavrını siyasi şov olarak niteleyen Başkan Savaş, genel kurulun sadece su tarifeleri için değil, Hatsu’nun bir çok fasıldan oluşan 2016 yılı genel bütçesini görüşmek üzere toplandığını hatırlattı.
Hatay’ın ilçelerinde altyapı ve su hatlarının 13 yıldır yapılmamış olmasına dikkat çekerek, bütün ilçelerde altyapı ve su şebeke yenileme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ve süreceğini belirten Başkan Savaş, Hatay’da ilçelerin tamamına yakınının musluğundan mikroplu su aktığına vurgu yaptı.


Kullanım ömrünü tamamlamış kanserojen etkisi bulunan asbestli boruların mutlaka değiştirilmesinin halk sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Başkan Savaş, Hatsu genel kurulunda AK Partili belediyelere yapılacak hizmetlerin dahi yatırım bütçesine girmesinin engellendiğini söyledi.


Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve belgelerle konuşan Başkan Savaş, İskenderun Adliye Arsuz kavşak çalışmasının trafik sorununu kökten çözmeye yönelik büyük bir proje olduğunu söyledi.
2016 yılı Şubat ayında başlanması öngörülen İskenderun Pac Meydanı kavşak düzenlemesini, trafikte büyük sıkıntıların yaşanmaması adına okulların kapandığı tarihe ertelediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, başlama tarihini ertelemelerine rağmen Pac meydanı ihalesini öngörülen tarihte yapacaklarına dikkat çekti.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş şöyle konuştu:
“Büyükşehir Belediyesi’ni suç işlemeye teşvik eden AKP Grubu su fiyatlarını maliyetinin altına çekmeye çalışarak Kanunda geçen Su fiyatları maliyetinin altına çekilemez ibaresini yok saydı. Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından Bilirkişi tayin edilen Prof. Dr. Songül KAKİLLİ ACARAVCI, Şükrü PEHLİVANOĞLU ve Necati GÜREŞ’in hazırladığı raporda 2015 Mali Yılı İçme Suyu Ücreti Maliyet Tablosunda konutlara 1 metreküp içme suyunun fiyatı 2.56 TL iken işyerlerine 3.85 TL olarak belirlenmiştir.
Yasa gereği “Su satışı, Kanalizasyon tesisi bulunan yerlerdeki kullanılmış suların uzaklaştırılması, septik çukurların boşaltılması giderleri için ayrı tarifeler yapılır. Bu tarifelerin tespitinde, yönetim ve işletme giderleri ile amortismanları doğrudan gider yazılan (aktifleştirilmeyen) yenileme, ıslah ve tevsi masrafla ve bir koran oranı esas alınır.” Ancak bu kanun maddesini yok sayarak maliyeti 2.56 tl olan suyu 1.29 liraya çekmek isteyen Plan Bütçe ve Tarife Ortak Komisyonu Yasalara aykırı tarife belirleyerek hem yetki gaspı yapmış hem de HATSU’yu iflas ettirmeye çalışarak Kamu Zararı oluşması için zemin hazırladı.
Bütçe ve Tarife Komisyonu Üyesi olan İ. Kimyeci, Hüseyin Şanverdi, Kudret Özbakış, Mehmet Gülen ve Bülent Özer iş yerlerine 2015 yılı başında işyerlerinde 4.00 TL fiyat belirlerken 11 Kasım 2015 tarihli Komisyon Raporunda maliyeti 3.85 olan su fiyatını 2.00 TL’ye çekmeye çalışarak Kamu Zararına zemin hazırlamışlardır. Yetkisi olmadığı halde bilgi, belge ve teknik saiklere aykırı olarak tarife hesabı yapmaları sebebiyle de yetki gaspı yapılmıştır.


Kamuoyunu yanlış algılar üzerinden yönlendirerek yalan yanlış bilgilerle gerek sosyal medyada gerekse Basın açıklamalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU’yu suçlu göstermeye çalışmışlardır. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına da 12.11.2015 tarihinde 2015/16060 Soruşturma dosyasıyla Komisyon Kararını oylatmadan Meclisi tehir etme suçundan şikayette bulunmuşlardır.  Kaldı ki, oylatmayı  yapsaydım maliyetin altında fiyat tarifesi uygulamaktan suç işlemiş olacaktım.”

İhanete Değil Hizmet Etmeye Geldim !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet