Skip Navigation Links

Nihal Atakaş Camii’nin Temeli Atıldı ..

Gündemi bir süredir meşgul eden Hayırsever İşadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın,

Nihal Atakaş Camii’nin Temeli Atıldı .. Web
TV

Gündem   A+a-

eşi Nihal Atakaş adına yaptıracağı, aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadetini yapabileceği Nihal Atakaş Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Nihal Atakaş Camii, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özellikleriyle birlikte  günümüz Türkiyesi’nin mimari özelliğini barındıracağı bir eser olarak inşa edilecek.
Oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu gözlenen Hayırsever İşadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ve Nihal Atakaş, aile olarak hayata geçirdikleri hayır işlerine bir yenisini eklemenin gururunu yaşadılar.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii İmamı Hataylı Mehmet Bilir, temel atma töreninde muhteşem bir Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu. 


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Suat Atun, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen, Hatay eski Valileri Zeki Şanal ve Abdülkadir Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve çok sayıda protokol üyesi ile işadamlarının katıldığı Nihal Atakaş Camii’nin temel atma töreninde bir teşekkür konuşması yapan Hayırsever İşadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, eşi Nihal Atakaş’ın camii fikrini açtığını belirterek, böyle özel ve güzel bir projeyi İskenderun’a kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Hayırsever İşadamı Recep Atakaş konuşmasında, Nihal Atakaş Camii bir taraftan Selçuklu ve Osmanlı Mimarisinin izlerini taşırken, diğer yandan da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’nin yenilikçi çizgisini de içinde barındırmaktadır” diyerek caminin mimari özelliğine dikkat çekti ve aynı anda 2 bin 500 ila 3 bin kişi arasında vatandaşın rahatlıkla ibadet yapabileceği şekilde projelendirildiğine vurgu yaptı.


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de yaptığı konuşmada, İskenderun’a kazandırılacak Nihal Atakaş Caminin yeri ile ilgili sosyal medyada ve gazetelerde yapılan eleştirilere tepkisini dile getirdi.
İskenderun’un mega projelerle buluşması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katkılarına konuşmasının bir çok bölümünde teşekkür eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun sahiline yakışacak bir projeyi gerçekleştirdiği için de Hayırsever İşadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a teşekkür etti.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil konuşmasında ayrıca, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın birkaç ay içerisinde İskenderun’da tahsis edilen konutundan haftanın 3 günü Belen, İskenderun, Arsuz, Payas, Dörtyol ve Erzin  bölgesi çalışmalarını yapacağını da müjdeledi.
Hatay Valisi Ercan Topaca da yaptığı konuşmada, İskenderun’da ciddi bir camii eksikliğine vurgu yaparak, Hayırsever İşadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın dışında Tosyalı Holding ev İşadamı Kazım Gökmen başta olmak üzere toplamda 5 camii projesi üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Nihal Atakaş Camii’nin Temeli Atıldı ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet