Skip Navigation Links

Ahmet Yesevi Otağı'nda Atatürk'e Mevlitli Anma

Adana'da Dünya Türkmenler Birliği tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıldönümü nedeniyle mevlit okutuldu

Ahmet Yesevi Otağı'nda Atatürk'e Mevlitli Anma

Gündem   A+a-

Genel merkezi Adana'da bulunan Dünya Türkmenler Birliği ev sahipliğinde, Adana'da yaşayan ve 7 bölgeden gelen vatandaşların kurduğu sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıldönümü nedeniyle Hoca Ahmet Yesevi Otağı'nda mevlit okutuldu.
Dünya Türkmenler Birliği Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Atatürk'ü 'ebedi Türkmen beyi' olarak nitelendirerek, her yıl Atatürk'ün ölüm yıldönümünde mevlit okuttuklarını anımsattı. Atatürk için Fatiha okunması çağrısı yapan Demirdüzen, "Bizim örf ve adetlerimizde Hakka yürüyenleri anmak böyle olur. Ülkemizin yedi bölgesinden gelip Adanamızda kardeşçe yaşayan değerli kardeşlerimizin katılımı ile hep beraber okunan Mevlid-i Şerif kalpten dinlendi. Atatürk ve Hakka yürüyen diğer devlet adamlarımız ve şehitlerimizin aziz ruhları için duamızı yaptık. Allah Kabul eylesin. Bakınız ne güzel tablo burada Yörük Türkmen, Avşar, Farsak, Roman, Kürt , Arap, Gürcü, Çerkez bütün vatandaşlarımız var ortak noktamız Allah'ımız bir kitabımız bir, peygamberimiz bir, al bayrağımız bir, niyetimiz devletimizin kurucusunun aziz ruhuna Fatiha okumak var" dedi.
Etkinliğe, Adana Devlet İstatistik Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, Adana Dernekler İl Müdürü Recep Kurdoğlu, Tügva Adana İl Başkanı Av. Gürkan Özkaynak, Adana Konyalılar Derneği Başkanı Talip Pektaş, Adana Roman Dernekleri Başkanı Şaban Bek, Şırdancı Bedo, Abdurrahim Kaya, Tolga Zöhre, Turizm Otelcilik Okulu Müdürü Seyfi Ali Alkış, Dadaloğlu Avşarlar Derneği Başkanı Tufan Tunç katıldı.
Törende emekli imam-hatip Mehmet Özler ve İncirlik Mahallesi İmam Hatibi Esat Özkaya mevlit okuyarak tüm şehitlerin yanı sıra Atatürk'ün ruhuna dua ettiler.
Mevlide katılan bütün STK temsilcileri ve kanaat önderleri bir konuşma yaptı. Günün hatırasına hediyeler takdim edildi. Mevlidin sonunda katılımcılara Türkistan pilavı ve ayran ikram edildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet