Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ata'yı 25 Metrelik Pankartla Andılar

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılmasının 77'nci yıl dönümünde, Özel Adana Erkan Koleji'nde de anıldı

Ata'yı 25 Metrelik Pankartla Andılar

Gündem   A+a-

10 Kasım AtatürkAnma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle okulda yapılan törenlerde, öğrenciler 25 metre uzunluğunda "İzindeyiz" yazılı pankart açarak Ata'ya olan bağlılığını dile getirdi.
Özel Adana Erkan Koleji'ndeki törenler, Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat olan 09.05'te yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Özel Adana Erkan Okulları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, "Dünyada hiçbir ülkede Ata'sına bu kadar bağlı bir toplum göremezsiniz. Atatürk demek, özgürlük, aydınlık, vatanseverlik, çağdaşlık demektir. Yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz, rahmetle anıyoruz" dedi.
Erkan Temel Lise Müdürü Atilla Evren ise Atatürk'ün ölüm nedeninin alkol kaynaklı siroz ve sigara gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek "Bu doğru değil. Yaşamı cephelerle, zor koşullar altında geçen Atatürk 57 yaşına kadar sirozdan başka birçok hastalıkla da mücadele etmiştir. Hayatını Türk ulusunun bağımsızlığı ve kalkınmasına adamıştır. Bunun için sağlığıyla yeteri kadar ilgilenememiştir" diye konuştu.
Özel Adana Erkan Koleji'ndeki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası, öğrencilerin günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okumalarıyla sürdü. Öğrencilerin sunumlarını başarılı biçimde gerçekleştirmeleri öğretmenlerle, töreni izleyen velileri gururlandırdı. Öğrenciler daha sonra, okulun ikinci katından bahçeye kadar uzanan 25 metrelik "İzindeyiz" yazılı pankart açarak, Ata'ya bağlıklarının görsel vurgusunu yaptı. Öğrenciler, okuldaki Atatürk büstüne çiçek de bıraktı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar