Skip Navigation Links

Hastane Personeline KBRN Eğitimi Verildi

Yurtiçinde veya yurtdışında,ülkeyi etkileyebilecek olan kimyasal,biyolojik,radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelere karşı

Hastane Personeline KBRN Eğitimi Verildi

Sağlık   A+a-

Sağlık Çalışanlarına Eğitim verildi.

 

Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Hastanelerde görevli  personellerin konu ile ilgili bilgi düzeylerinin ve kapasitenin arttırılması amacıyla Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN)  eğitimi verildi.

 

2-6 Kasım 2015 Tarihleri arasında İlimizi Ziyaret eden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığında  KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) Bölge Koordinatörümüz Dr Özgür Kara tarafından KBRN’de meydana gelebilecek olaylarda ilk müdahale edecek olan referans hastanelerimiz den Antakya Devlet Hastanesi, Reyhanlı Devlet Hastanesi,  Altınözü Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi ve Dörtyol Devlet Hastanesinin dekontaminasyon ünitelerinde yerinde gerekli denetim ,inceleme ve değerlendirmeler yapılarak , Acil Servislerinde KBRN’de görevli tüm Doktor ve Sağlık Personeline  farkındalık eğitimi verildi.

Bu eğitimin amacı meydana gelebilecek olan her türlü kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikelere karşı halkın sağlığının ve çevrenin korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla eğitim düzenlendi. 

 

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Toplantı salonunda da yapılan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer saldırı anında nasıl müdahale edileceği konusunda senaryo gereği bir kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, dekontaminasyon(vücuda bulaşan tehlikeli maddeyi arındırma,temizleme), ilk yardım ve tahliye uygulamaları teorik ve uygulamalı olarak gösterildi ve anlatıldı. 

 

Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer AKIN, “Hatay ilinin  coğrafi konum itibari ile de stratejik bir bölge olması ve birinci derece deprem bölgesi olması  nedeniyle risk altında olduğunu olası bir depremde özellikle sanayi bölgelerinde bulunan fabrikalar nedeniyle kimyasal ve endüstriyel sızıntı ve patlamalar yaşanabileceğini, kurumlarımızın ve personelimizin duruma hazırlıklı olması önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti”.

 

 

 

 

                                                                                        Hatay KHB Genel Sekreterliği Basın Birimi

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet