Skip Navigation Links

Ağrısı Olan Bu Doktora Gidiyor

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Polikliniği'ne başvuran hastalar,yaşam kalitelerini düşüren ağrı şikayetinden kurtuluyor

Ağrısı Olan Bu Doktora Gidiyor

Sağlık   A+a-

Türkiye'nin ilk Ağrı Tedavisi uzmanı Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ahmet Yılmaz, Algoloji'nin, her türlü kronik ağrının yanı sıra, sebebi bulunamayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisi ile uğraşan bir bilim dalı olduğunu söyledi.
Polikliniklerine en çok, yüz ağrıları, migren ve benzeri ağrılar, boyun ağrıları, doku zedelenmesi kaynaklı ağrılar, bel fıtığı, faset eklem ağrısı, siyatik ve sinir sıkışması ağrıları, zona ağrıları, nedeni bilinmeyen ağrılar, diz ve kalça ağrıları, kanser ağrıları şikayetlerine maruz kalan hastaların başvurduğunu belirten Dr. Yılmaz, daha nadir olarak ise yüz ağrıları, damar tıkanıklığına bağlı ağrılar, şeker hastalığına bağlı yangı ağrıları, yanık ağrıları, topuk dikeni ağrılarıyla ilgili şikayeti olanların müracaat ettiğini kaydetti.
2 tür tedavi yöntemi uyguladıklarını belirten Dr. Ahmet Yılmaz, medikal tedavi olarak düzenli ilaç kullanımı ile yapılan tedavi süreci ve girişimsel yöntemler olarak da ağrı kliniklerinde hastaya ameliyathane koşullarının sağlandığı, özel cihazların kullanıldığı tedavi yöntemlerini uyguladıklarını kaydetti.
Dr. Yılmaz, uyguladıkları tedavi yöntemlerinden bazılarının, sinir blokajı, akupunktur, lazer, botoks, radyofrekans, hastadan alınan kanın ayrıştırılıp cilt içine verilmesi (PRP), pil takılması ve radyofrekans olduğunu belirtti.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Algoloji (Ağrı) Kliniğinde, dünyada uygulanan en son tedavi yöntemlerini kullandıklarını söyleyen Dr. Yılmaz, "Örneğin bel fıtığı şikayetiyle gelen hastalarımıza uyguladığımız lazer tedavisini ya da Trigaminal Nevralji tedavisini Türkiye'de uygulayan, nadir kamu hastaneleri arasındayız" dedi.
Algoloji Uzm. Dr. Ahmet Yılmaz hafta içi hergün, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Algoloji (Ağrı) Polikliniği'nde ücretsiz muayene ve tedavi hizmeti veriyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet