Skip Navigation Links

Fatma Ezgi Koca Cüppe Giyip Yemin Etti

Hatay Barosu her gün biraz daha gençleşiyor. Son olarak önceki gün Dörtyol Adliyesinde Fatma Ezgi Koca için Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönme

Fatma Ezgi Koca Cüppe Giyip Yemin Etti

Gündem   A+a-

avukat arkadaşları ve aile yakınlarının katıldığı bir tören tertiplendi.

Törende cübbe giyip Avukatlık yeminine eden Fatma Ezgi Koca’ya ruhsatnamesi verildi.

1991 Dörtyol doğumlu olan Fatma Ezgi Koca, ilk ve orta öğretimini Kuzuculu Mahallesinde, lise eğitimini ise Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2014 yılında stajyer Avukat olarak mezun oldu.

Avukat İsmail Başar’ın yanında bilgi ve birikimlerinden faydalanarak geçirdiği bir yıllık başarılı staj döneminin andından cübbesi kendisi gibi genç bir avukat olan Seçil Günaydın tarafından giydirildi. 

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’de Hatay Barosunun her gün biraz daha gençleştiğini belirttiği konuşmasında; “Bu bizim açımızdan bir devir teslim törenidir. Baromuza katılan her yeni arkadaş gençliği ve dinamikliği ile büyük bir heyecanla mesleğe başlıyor. Onların heyecanı bizlere- de heyecan katıyor. Bizler eskiyeceğiz onlar bizlerin yerini alacaklar, bu aslında bir devir teslim törenidir. Bizden sonra onlar bu mücadeleye devam edecekler. Peki neyin mücadelesi; hukukun üstünlüğünün mücadelesi, insan haklarının mücadelesi. Temel yasamızla, Avukatlık Yasası bize böyle bir ödev yüklemiş. Birazdan yaptıracağımız yeminde de işte bunlara vurgu yapılmakta. Avukatlık mesleğinin en güzel tarafı ise bağımsız bir görev yapıyor olmasıdır. Ben arkadaşımızı tebrik ediyor, staj kurumunu ve ailesini de kutluyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet