Skip Navigation Links

Mezitli Belediyesi'nden 10 Kasım'da Atatürk Anıtı Açılışı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi,10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında düzenlediği törende,anlamlı bir açılışa da imza attı

Mezitli Belediyesi'nden 10 Kasım'da Atatürk Anıtı Açılışı

Gündem   A+a-

Törende, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye binası önüne yeni yaptırdıkları Atatürk Anıtı'nın açılışını yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümünde Mezitli Belediyesi önünde düzenlenen törenle anıldı. Atatürk Anıtı'nın açılışının da yapıldığı törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Anma töreni öncesinde, belediye binası önüne yeni yaptırılan Atatürk Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Tarhan, açılışta yaptığı konuşmada, yeni anıtın bir gereklilik olduğunu vurgulayarak, "Göreve geldiğimden bu yana belediye binası önündeki Atatürk büstü ile ilgili vatandaşların tepkileriyle karşılaşıyordum. Büstün güzel olmadığını, Atatürk'e yakışan bir anıt olmadığını ifade ettiler. Biz şimdilik bu belediye binasını düşünerek buraya bu anıtı yaptırdık. Çok kısa sürede bu anıtı yaptırdık. Tüm halkımızın Atatürk'e saygı ve sevgiyle yaklaşarak, Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkmasını dileyerek bu anıtı açıyoruz" dedi.
Atatürk'ün ilkelerinin ölümsüz olduğunu da belirten Tarhan, "Atatürk'ün ilke ve değerlerini her zaman, hayatın her alanında yaşatacağız. Biz, belediye çalışmalarında onun ilke ve devrimlerini özümseyerek, rehber edinerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimiz bu konuda başta çocuklarımız olmak üzere gereken eğitimi vermemiz gerekir. Gereken düşünceyi analiz etmeyi öğretmemiz gerekir. Cumhuriyeti kurmak kolay olmadı, onu yaşatmak da kolay olmayacak. Atatürk'ü yaşatmayı 10 Kasım'lara indirgemeden, O'nun ilkelerine sahip çıkmamız, her gün onu anmamız gerekmekte. Kendisini özlemle anıyoruz, önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.
Anıt açılışından sonra Atatürk'ün sonsuza uğurlandığı saat olan 09.05'te saygı duruşuna geçildi ve ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, bir öğrencinin şiir okumasıyla sona erdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet