Skip Navigation Links

Büyükşehir'den Gezici Kütüphane

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca oluşturulan gezici kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi

Büyükşehir'den Gezici Kütüphane

Gündem   A+a-

Atatürk Parkı'ndaki törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir Bürokratları ve öğrenciler katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi'nde önemli bir vazifenin yerine getirileceğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Öğrenmek, öğrenerek yükselmeye çalışmak bizim temel vazifemiz. Biz, 'İlim Çin'de de olsa gidip alınız' diyen Yüceler Yücesi Hz. Peygamberin ümmetiyiz. Biz, çağdaş Türkiye'nin, Cumhuriyet Türkiyesi'nin geleceğini bilimde, aydınlanmada gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasçılarıyız. Biz, Türkiye'yi aydınlatmaya çalışan değerli öğretmenlerimizin takipçisiyiz. Onun için okumak ve öğrenmek adına her türlü faaliyet üzerimize farzdır. İlk emri 'oku' olan Kur'an-ı Kerim'e inanmış, onu hayat kaynağı olarak gören Müslümanlarız. Çağdaş Türkiye'nin aydınlık geleceğini ilimde, okumada, aydınlanmada gören bir Cumhuriyet nesliyiz. Onun için vazifemizi yerine getiriyoruz. Türkiye için yükselmenin gereğini yapıyoruz. Şehrimiz Adana'da da eğitimli, kültürlü insanların sosyo-kültürel dokuyu, çıtayı yükselteceğine inanarak, bu konudaki farkındalığı artırmak, okuma alışkanlığını tesis etmek noktasında Adana'nın her yerine ulaşmak, her yerinde var olabilmek ve okumayı hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek istiyoruz. İşte bu kütüphanemizin içinde zengin bir kitap çeşitliliği var. Görme engellilerimiz için dahi kitaplar mevcut. Bilen için okumak bir nimettir. Okuyup anlama kabiliyetimiz olmasaydı halimiz nice olurdu. Daha fazla okuyup, daha fazla öğrenseydik o zaman nerelerde olurduk. Bunun farkında olursak okumanın önemini daha da kavrayacağız. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızı ve ona bağlı Kültür Müdürlüğümüzü canı gönülden tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu hizmetimiz de Adana'ya hayırlı olsun diyorum. Aydınlık Türkiye'nin temelinde muhakkak şehirlerimizin aydınlığı yatacaktır. Aydınlık şehirlerin toplamı aydınlık Türkiye'yi inşa edecektir" dedi.
5 BİN KİTAP
Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, gezici kütüphanede 5 bin kitap bulunduğunu belirterek, "Türk ve dünya klasiklerinin de bulunduğu kütüphanede, internet bağlantısı ve laptop da var.
Kent merkezinde yaşayan çocuklarımızla, kırsal bölgelerdeki yaşayan çocuklarımız arasındaki farkı kapatmak adına böyle bir faaliyetin içindeyiz. Eğitimde fırsat eşitliğini çocuklarımıza elden geldiğince sunmak için ulaşımı zor olan köylerimize ve kırsaldaki yerleşim birimlerimize, varoşlardaki okullara gidecek olan gezici kütüphaneyle önemli bir açığın kapatılacağına inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü, çocuklara Bayrağım isimli kitap dağıttı. Başkan Hüseyin Sözlü ve misafirler, gezici kütüphaneyi inceledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet