Skip Navigation Links

Başkan Can'a Uluslararası Ödül

Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer ve Münih'in önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude'nin himayelerinde gerçekleşecek olan

Başkan Can'a Uluslararası Ödül

Gündem   A+a-

13. Türk Alman Dostluk Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Almanya'nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen KYBELE ödülüne Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türk Alman Dostluğuna yaptığı katkılardan dolayı layık görüldü.
Ekonomi, eğitim, spor, medya, kültür ve politika dalında verilecek ödül törenine Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff gibi çok önemli isimler ve seçkin davetliler katılacak.
Kybele Ödülleri Federal Almanya Bavyera eyaletinin başkenti Münih'te, 13 Kasım Cuma akşamı, sadece özel konukların hazır bulunacağı bir törenle sahiplerine takdim edilecek.
Türk- Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan konuya ilişkin açıklamasında, "Türk-Alman dostluğunu görünür kılarken, bunun güçlü bir yansıması özelliğine sahip Kybele Ödülü'müzü bu yıl 13. kez vereceğiz. Bu yılki ödüllerimizi, jürimizin belirlediği şahsiyet ve kurumlara takdim etmekten mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.
Sendan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın Türk Alman dostluk ilişkisini en üst seviyede tuttuğu için birçok ünlü isimle birlikte ödüle layık görüldüğünü söyledi.
DTF Genel Başkanı Sendan, bu yıl Kybelle Ödülü ile onurlandırılacak şahsiyet ve kurumlara ilişkin ayrıca şu bilgileri verdi:
"Onur ödülümüzü, Federal Almanya'nın önceki Cumhurbaşkanı Sayın Christian Wulff'a vereceğiz. Diğer onur ödülümüzün sahibi ise, Türk Alman kardeş şehirleri arasındaki üretken ilişkilerin meyvesi olan, Tarsus'taki "Kardeş Langen İlköğretim Okulu" projesinden ötürü, Hessen eyaletinin Langen şehri ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılının son döneminde, medeni cesaretinin bedelini Offenbach'ta yaşamıyla ödeyen üniversiteli genç kızımız Tuğçe Albayrak olacaktır. Bunun yanısıra, sert spor dallarından sayılan boksta, spor ahlakı ile örnek oluşturan eski dünya box şampiyonu Fırat Aslan, Alman sinema dünyasındaki başarısıyla sevilen oyuncu Erol Sander, başbakanlığını yürüttüğü Kuzey Ren Vestfalya eyaletini yurt edinmiş olan göçmenlere yönelik samimi ve kararlı çalışmalarından dolayı Sayın Hannelore Kraft, sahibi olduğu Bentour şirketinin örnek çalışmaları ile iki toplum arasındaki dostluk sürecine katkılarından dolayı Kadir Uğur, Nobel Ödülü ile Türk edebiyatını dünyaya açan ve bunun Almanya'daki yansımasıyla, toplumların edebiyat köprüsünden yakınlaşmasına katkı sunmasından ötürü Orhan Pamuk bu yılki Kybelle Ödülleri'nin sahibi olacaktır."
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise uluslararası arenada böyle anlamlı bir ödülü almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Almanya Türkiye dostluğunun en sağlam şekilde yürütülmesine katkılarının devam edeceğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet