Skip Navigation Links

Yenişehir Belediyesi,Bilim Sanat Merkezi'nin İnşaatına Başladı

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç,Bilim Sanat Merkezi'nin inşaat çalışmalarına başladı

Yenişehir Belediyesi,Bilim Sanat Merkezi'nin İnşaatına Başladı

Gündem   A+a-

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, üstün zekalı çocukların eğitim görecekleri Bilim Sanat Merkezi'nin temelini attıklarını belirterek, "Okul inşaatının bitirilmesi için 10 ay süre kondu. Çalışmaları hızlı şekilde devam eden Bilim Sanat Merkezi'ni 2016 ortalarında bitireceğiz" dedi.
Deniz Mahallesi 21. Cadde'de 9 bin 200 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan ve üstün zekalı çocukların eğitim alacağı merkezde çeşitli bilim ve sanat eğitimlerinin verileceği derslikler, laboratuvarlar, grup çalışma odaları, kütüphane, idari ve teknik birimler bulunacak.
"BİLİM SANAT MERKEZİ'Nİ 10 AYDA BİTİRECEĞİZ"
Yenişehir Belediye Başkanı Genç, hayata geçirecekleri 30 projeden biri olan Bilim Sanat Merkezi ile ilgili açıklama yaptı. Mersin'de üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukların eğitim görecekleri bir okul olmadığına dikkat çeken Genç, bu konunun başta Valilik olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü önünde de önemli bir sorun olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için Yenişehir Belediyesi olarak bir proje hazırladıklarını dile getiren Genç, bu kapsamda ilk adım olarak geçen yıl Mersin Valiliği ile bir protokol imzaladıklarını anımsattı. Projeyi bir an önce hayata geçirmek için hemen kolları sıvadıklarını ifade eden Genç, "Biz bunu önümüze koyduk, Valilik ile geçen yıl protokolümüzü yaptık ve bu işe 9 dönümlük bir arsamızı ayırdık. Projemizi yaptık, ödenek ayırdık, şu anda temelini attık ve devam ediyoruz. Bu projemizde, şehrimizdeki eğitim kurumlarında ders gören üstün yetenekli ve özel eğitim gerektiren çocuklarımızın eğitim gereksinmelerini karşılamak için Bilim Sanat Merkezi adı altında bir okul yapıyoruz. Bu okul, IQ'su 130 ile 160 arasında olan çocukların okuyabileceği bir okuldur. Bu okulda, özel olarak eğitim alan ve yetiştirilen, atamayla değil, sınavla gelen öğretmenler, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemlerini kullanarak, öğrencilerimizin beceri ve yeteneklerine göre uygun eğitim almalarını sağlayacaklar. Okul inşaatının bitirilmesi için 10 ay süre kondu. Çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bilim Sanat Merkezi'ni 2016 yılı ortalarında bitireceğiz ve hizmete girecek" diye konuştu.
"TEMENNİMİZ, BU TÜR EĞİTİM KURUMLARININ ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞMASIDIR"
Bu tür eğitim kurumlarının ülke genelinde yaygınlaşmasını da dileyen Başkan Genç, "Üstün yetenekli çocuklara ve gençlere yeteneklerini geliştirme imkanı sunmamak, bu ülkenin geleceğine yön verecek insanları yönlendirmemek, geleceğimize değer vermemek anlamına gelir. Gelişmiş ülkelerde üstün yetenekli çocuklara çok fazla değer verilmekte olup, bu öğrencilerin eğitimi için yoğunlaştırılmış eğitim programları hazırlanmakta, birebir eğitim verilmektedir. Bu yoğun eğitimden geçen öğrenciler, ülkelerin en üst yönetim kademelerinde ülkelerine hizmet vermektedirler. Temennimiz, bu tür eğitim kurumlarının ülke genelinde de yaygınlaşmasıdır. Yenişehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da imkanlarımız elverdiği ölçüde eğitim kurumlarına her alanda destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet